Bagdade ginkluoti užpuolikai pagrobė žurnalistę

  • Teksto dydis:

Irako sostinėje saugumo pajėgų nariais apsimetę ginkluoti užpuolikai įsiveržė į vienos irakiečių žurnalistės namus ir ją pagrobė, antradienį pranešė pareigūnai.

Afrah Shawqi Hammudi (Afra Šauki Hamudi) buvo pagrobta pirmadienį apie 22 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku iš savo namų pietiniame Bagdado rajone, nurodė Irako žiniasklaidos laisvės gynimo organizacijos „Journalism Freedom Observatory“ vadovas Ziadas al Ajili (Zijadas Adžilis).

„Aštuoni ginkluoti vyrai įsiveržė į jos namus Saidijos rajone. Jie vilkėjo paprastus drabužius, o į namą pateko apsimetę saugumo pajėgų nariais“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

„Jie surišo jos sūnų ir atėmė jų mobiliuosius telefonus, kompiuterius bei grynuosius pinigus. Tada jie pagrobė Afrah ir pabėgo“, – pasakojo Z.al Ajili.

Žurnalistės pagrobimo faktą patvirtino šaltinis Irako vidaus reikalų ministerijoje.

43 metų A.Sh.Hammudi dirba Londone leidžiamam dienraščiui „Asharq al Awsat“ bei keliems naujienų tinklapiams, įskaitant portalą „Aklaam“. Pirmadienį šiame tinklapyje ji publikavo straipsnį, kuriame piktinosi ginkluotomis grupuotėmis, kurios nebaudžiamos veikia Irake“.

Šalies premjeras Haideras al Abadis (Haideras Abadis) pasmerkė žurnalistės pagrobimą ir nurodė saugumo tarnyboms surasti moterį bei išaiškinti už šį nusikaltimą atsakingus asmenis.

Irakas yra viena pavojingiausių šalių žurnalistams. 2016 metais šioje šalyje buvo nužudyti septyni žiniasklaidos atstovai, praėjusią savaitę paskelbė organizacija „Žurnalistai be sienų“ (Reporters Sans Frontieres).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių