B. Netanyahu pripažino – Izraelis atakavo taikinius Sirijoje

  • Teksto dydis:

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sekmadienį sakė, kad jo šalis šį savaitgalį sudavė aviacijos smūgį Irano ginklams Sirijoje.

Premjero pareiškimas yra retas viešas tokių atakų patvirtinimas.

„Per pastarąsias 36 valandas oro pajėgos atakavo Irano sandėlius su iraniečių ginklais Damasko tarptautiniame oro uoste“, – prasidedant vyriausybės posėdžiui pasakė B. Netanyahu, kurį citavo jo biuras.

„Pastarojo meto atakų sankaupa rodo, kad esame labiau nei bet kada pasiryžę veikti prieš Iraną Sirijoje, visai kaip ir žadėjome“, – sakė premjeras.

Vėlai penktadienį Sirijos oro gynyba numušė kelias Izraelio raketas, penktadienį pranešė Sirijos oficialioji naujienų agentūra SANA, remdamasi šaltiniu ginkluotosiose pajėgose.

„Buvo pataikyta tik į Transporto ministerijos sandėlį Damasko tarptautiniame oro uoste“, – sakė šaltinis, kurį citavo SANA.

Sekmadienį B. Netanyahu sakė, kad Izraelis Irano ir Libano sukarinto judėjimo „Hizbollah“ taikinius Sirijoje atakavo šimtus kartų.

Izraelis pažadėjo neleisti savo pagrindiniam priešui Iranui karine prasme įsitvirtinti Sirijoje, kur Teheranas drauge su Rusija ir „Hizbollah“ remia prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą.

Izraelis retai viešai patvirtina tokius smūgius, bet pastarosiomis dienomis apie juos interviu kalbėdavo kadenciją baigiantis kariuomenės Generalinio štabo viršininkas Gadi Eisenkotas (Gadis Eisenkotas).

JAV laikraščiui „The New York Times“ G. Eisenkotas sakė, kad izraeliečiai „pataikė į tūkstančius taikinių neprisiimdami atsakomybės ir neprašydami pripažinimo“.

B. Netanyahu balandžio 9-ąją laukia rinkimai, ir jis pastaruoju metu stengėsi gerinti savo įvaizdį saugumo srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Žydas su rusu ilgai nesicackins.Nes žydas nesiaiškina,o tiesiog nušauna ir byla baigta.

jau

jau portretas
neilgai ir atakuos, kai pradės veikti sirams atiduotos rusų PVO

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Izraelis keičia amerikiečius Sirijoje.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių