Australijoje prie krikščionių lobistų organizacijos būstinės sprogo furgonas

  • Teksto dydis:

Australijos sostinėje šalia krikščionių lobistų organizacijos „Australian Christian Lobby“ būstinės sprogo dujų balionus vežęs furgonas, ketvirtadienį pranešė policija.

Pasak pareigūnų, politinių ar religinių šio incidento motyvų kol kas nenustatyta.

Per trečiadienio vakarą įvykusį incidentą buvo sužeistas tik furgono vairuotojas – 35 metų australas, kuris pats sukėlė sprogimą atsukęs kelis dujų balionus.

Kaip pranešė policija, buvo visiškai suniokotas automobilis ir išdužo dviaukščio pastato langai.

Per sprogimą smarkiai apdegęs furgono vairuotojas sugebėjo pats nueiti į ligoninę. Policija neatskleidė jo vardo, tačiau nurodė, kad anksčiau pareigūnams tas asmuo nebuvo žinomas.

„Iš pokalbių su tuo vyru supratome, kad tai nesusiję su politika, religija ar kokia nors ideologija“, – žurnalistams sakė Kanberos policijos vado pavaduotojas Markas Waltersas (Markas Voltersas).

Jis neatskleidė, kodėl policija atmetė politinių motyvų galimybę, ir nenurodė, ar tas vyras buvo kaip nors susijęs su konservatyvia organizacija „Australian Christian Lobby“.

Pasak M.Walterso, vyksta tyrimas siekiant nustatyti, kodėl vyras sukėlė sprogimą.

„Australian Christian Lobby“ vadovas sakė, kad organizacija anksčiau yra sulaukusi anoniminių grasinimų dėl nepritarimo homoseksualių asmenų santuokoms.

„Nežinau praėjusio vakaro atakos motyvų, tačiau matau jos kontekstą – grasinimus mano darbuotojams“, – žurnalistams sakė „Australian Christian Lobby“ direktorius Lyle'as Sheltonas (Lailas Šeltonas) ir pridūrė, jog tai išties sukrečiantis įvykis.

Policija nurodė tirianti grasinimus, kurių sulaukė minėtos organizacijos darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių