Australijoje krokodilas sudraskė žveją

  • Teksto dydis:

Žvejys, kurio lavonas pirmadienį buvo ištrauktas iš vandens Australijos šiaurėje, tikriausiai tapo stambaus krokodilo auka, pranešė policija.

Šis 35 metų vyras vienas žvejojo Kvynslando valstijoje netoli Inisfeilio, į pietus nuo Kernso. Apie jo dingimą buvo pranešta sekmadienį vakare, radus tuščią jo valtį ir plūduriuojantį povandeninį šautuvą, kurio strėlė buvo persmeigusi žuvį.

Buvo pradėta paieška iš oro ir vandenyje, o pirmadienį ryte iš vandens buvo ištrauktas lavonas.

„Pradinis tyrimas rodytų, kad šį vyrą galėjo nužudyti krokodilas“, – pranešė Kvynslando policija, kuri pridūrė, kad gyvūnas turbūt buvo apie 4 m ilgio.

„Gamtos apsaugos pareigūnai iš aplinkos ir paveldo apsaugos departamento ieško šio krokodilo, kad jį pašalintų“, – nurodoma pranešime.

Laikraštis „The Cairns Post“ pranešė, kad agresyvus krokodilas, tikriausiai tas pats žvejo žudikas, vėlai sekmadienį užpuolė policijos valtį. Inspektorius Rhysas Newtonas (Risas Niutonas) sakė, jog toks krokodilo elgesys rodo, kad jis neseniai kažką sumedžiojo arba gina maisto šaltinį.

Tai jau antras per vieną mėnesį smūgis vietos povandeninės medžioklės bendruomenei: neseniai prie netoli esančios Hinčbruko salos ryklys vyrui nuplėšė koją, rašė minėtas laikraštis.

Naujausia tragedija įvyko kitą dieną po to, kai vienas paauglys, naktį plaukiojęs upėje netoli Inisfeilio, nuo krokodilo nasrų išsigelbėjo kumščiu daužydamas jam galvą.

18-mečiui, kurį į upę šokti paskatino draugai, buvo smarkiai sužalota kairioji ranka.

Australijoje gyvena ir Australijos gėlavandeniai, ir sūrų vandenį mėgstantys briaunagalviai krokodilai. Labiau bijoma briaunagalvių krokodilų, kurie gali užaugti iki 7 m ilgio.

1971 metais briaunagalviai krokodilai buvo paskelbti saugoma rūšimi ir jų skaičius smarkiai išaugo, o pastarojo meto užpuolimų virtinė vėl pakurstė debatus apie jų populiacijos reguliavimą.

Kasmet Australijoje krokodilai nužudo vidutiniškai po du žmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juozas

juozas portretas
ne zveja, o zveji (zvejys, o ne zvejas)

...

... portretas
Į storumą...

Vika

Vika portretas
Gražuolis krokodilas...jis nekaltas ..protingas,ant kabliuko nekimba...klausimas.. katras iš jų žvejys???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių