Atėnus apgaubė didelio miškų gaisro dūmai

  • Teksto dydis:

Sparčiai plintantis miško gaisras pirmadienį siautė kalnuotose vietovėse į vakarus nuo Atėnų ir privertė gyventojus sprukti, o pasklidus tirštiems dūmų Graikijos sostinę apgaubė oranžinė migla.

Priešgaisrinis departamentas nurodė, kad 80 ugniagesių ir 40 mašinų kovoja su liepsnomis netoli pajūrio gyvenvietės Kinetos, esančios maždaug už 50 km nuo Atėnų – tarp sostinės ir Korinto. Operacijoje taip pat dalyvauja septyni ugniagesių lėktuvai ir keturi sraigtasparniai.

Tarnybos į pagalba išsiuntė dar 17 ugniagesių mašinų iš įvairių šalies regionų, bet darbus trikdo stiprus gūsingas vėjas, retkarčiais keičiantis kryptį.

Praėjus kelioms valandoms po gaisro pradžios Atėnų centre pradėjo kristi pelenai.

Trys gyvenvietės buvo evakuotos. Dėl miško gaisro teko uždaryti beveik 20 km ilgio ruožą dviejuose greitkeliuose, jungiančiuose Peloponeso pusiasalį su vidurio Graikija. Dėl tirštų dūmų matomumas kelyje sumažėjo iki kelių metrų.

Televizija „Skai“ parodė liepsnojančius kelis namus. Kai kurie gyventojai mėgino gelbėti turtą, liedami vandenį iš sodo žarnų, o kiti spruko automobiliais ir mopedais.

Kol kas neaišku, kokios yra gaisro, prasidėjusio Geranijos kalnuose netoli Kinetos, priežastys.

Kitas gaisras kilo pietinėje Kretos saloje ir nuniokojo žemės ūkio naudmenų ir miškų, pranešė ugniagesių departamentas. Ten dešimtims ugniagesių padeda du sraigtasparniai.

Šiomis dienomis Graikijoje prognozuojama iki 40 laipsnių Celsijaus kaitra, o tarnybos perspėjo dėl didelio miškų gaisringumo.

Karštais sausais vasaros mėnesiais miškų gaisrai Graikijoje yra įprasti. Didžiausi iš jų siautėjo 2007 metais, kai pietų Graikijoje, daugiausiai Peloponese išdegė didžiuliai plotai miškų ir pasėlių, taip pat žuvo daugiau kaip 60 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas

Vaidas portretas
Esame Atėnuose dieną vėjas buvo labai stiprus į Atėnai buvo apgaubti oranžinės spalvos migla per televiziją pastoviai rodo gaisravietes atrodo baisiai o karštis dabar dieną kai užėjo debesys nukrito bet sekmadienį buvo apie 36 pavėsyje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių