Argentinos kalnuose apvirtus autobusui žuvo mažiausiai 19 žmonių

  • Teksto dydis:

Argentinoje mažiausiai 19 žmonių žuvo, o dar apie 20 buvo sužeisti šeštadienį kalnuose apvirtus autobusui, pranešė pareigūnai.

Čilės bendrovės „Turbus“ autobusas, kuriame buvo 40 keleivių, sudužo važiuodamas iš Mendosos provincijos į Čilę. Avarija įvyko Andų regione už daugiau kaip tūkstančio kilometrų nuo Buenos Airių.

„16 žmonių žuvo įvykio vietoje, dar trys mirė ligoninėje“, – vietos televizijai „Siete de Mendoza“ sakė provincijos sveikatos apsaugos sekretoriaus pavaduotojas Oscaras Sagasas (Oskaras Sagasas).

Provincijos generalinis prokuroras Alejandro Gulle (Alechandras Gulė) sakė, kad abu gyvi likę čiliečiai autobuso vairuotojai buvo sulaikyti ir išvežti apklausti į Uspaljatos miestelį, esantį netoli Akonkagvos – 6 960 metrų aukščio kalno, aukščiausios pasaulyje ne Himalajuose stūksančios viršukalnės.

Pareigūnai aiškinasi, kokios priežastys nulėmė avariją, įvykusią šeštadienio popietę esant palankiems orams gerai prižiūrimame dideliame kelyje, jungiančiame Argentiną ir Čilę.

Pasak „Turbus“, tarp 40 keleivių buvo 32 argentiniečiai, iš jų trys vaikai. Autobusu taip pat važiavo keturi Čilės, vienas Kolumbijos ir vienas Haičio pilietis.

Avarija įvyko 7-ajame kelyje netoli Los Horkoneso gyvenvietės, vadinamajame Jeso posūkyje, tarp Akonkagvos provincijos parko ir netoliese esančios Čilės sienos.

„Tas posūkis gana sudėtingas, nes įkalnė staigiai pereina į nuokalnę“, – aiškino O.Sagasas. Jis citavo įvykio liudininkus, kad vairuotojas nesuvaldė autobuso, ir šis nulėkė nuo kelio.

Vieno iš vaikų būklė tebėra sunki, o dviem suaugusiesiems teko amputuoti kaires rankas, sakė vienas medikas.


Šiame straipsnyje: Argentinaautobuso avarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių