Analitikas: Ukraina turi neleisti separatistinėms teritorijoms suartėti su Rusija

  • Teksto dydis:

Ukraina turi imtis intensyvesnių pastangų taikiai išspręsti konfliktą su prorusiškais separatistais bei sukurti ir įgyvendinti ekonominio bendradarbiavimo su okupuotomis Donecko ir Luhansko sričių teritorijomis planą, kad būtų užkirstas kelias jų artėjimui Rusijos link, antradienį pareiškė vienas Vokietijos analitikas.

Berlyne įsikūrusio Heinricho Boellio (Heinricho Bėlio) fondo tarybos vienas iš pirmininkų Ralfas Fuecksas (Ralfas Fiuksas) mano, kad Ukraina turėtų suintensyvinti savo diplomatines iniciatyvas ir siekti taikaus situacijos šalies rytuose sprendimo – be kita ko, laikantis Minsko susitarimuose numatytų sąlygų.

„Čia patenka ir Ukrainos vyriausybės plano dėl okupuotų teritorijų įgyvendinimas. Svarbu, kad tos vietovės ir jų gyventojai, šiuo metu kontroliuojami prorusiškų separatistų, neturėtų būti atkirsti ir izoliuoti, kad nepatektų į Rusijos rankas“, – per naujienų agentūros „Interfax“ organizuotą spaudos konferenciją sakė analitikas.

„Be to, turėtų būti suintensyvinti ekonominiai ir socialiniai ryšiai su vietos gyventojais, kad padidėtų mobilumas pasienio kirtimo punktuose; kad ekonominis bendradarbiavimas ne susitrauktų, bet taptų intensyvesnis, kad šio regiono artėjimas Rusijos link taptų neįmanomas“, – pažymėjo jis.

Anot R.Fueckso, Ukraina taip pat turi nuspręsti, kokių ji yra pasiryžusi siekti kompromisų, kad išlaikytų politinį suverenumą šiose teritorijose.

„(Rusijos prezidento Vladimiro) Putino sprendimas pripažinti šių vadinamųjų liaudies respublikų dokumentus yra aiškus signalas, kad Rusijos politika siekia realios šių regionų integracijos į savo sudėtį. Ne jų aneksiją, o Rusijos prorektorato sukūrimą ekonominiu ir politiniu atžvilgiu – kad jis būtų susijęs su Rusija“, – teigė ekspertas.


Šiame straipsnyje: UkrainaRusijakarasseparatistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ukraina gali neleist tik nusišikt kgb bestijai krsčitnyke daugiau nieko

Anonimas

Anonimas portretas
pas ukrų fašistinę chuntą per siauros kelnės kažko neleist,xaxolų traukinys jau nuvažiavo pas banderas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių