Amsterdamo centre – ginkluotas išpuolis: žuvo paauglys

  • Teksto dydis:

Amsterdamo centre per ginkluotą išpuolį nušautas vienas žmogus ir dar du sužeisti, pranešė olandų policija.

„Vienas asmuo žuvo; du sužeistieji, vyras ir mergina, buvo nuvežti į ligoninę po šaudymo Didžiojoje Vitenburgo gatvėje miesto centre“, – naujienų agentūrai AFP sakė Amsterdamo policijos atstovas Leo Dortlandas.

Policija atsisakė įvardyti žuvusįjį, bet olandų žiniasklaida pranešė, kad nušautas marokiečių kilmės 17-metis.

Kaip pranešama, jis buvo nušautas šalia vaikų aikštelės priešais bendruomenės centrą, kur tuo metu vyko kulinarijos ir kikbokso būreliai vaikams.

Amsterdamą, pritraukiantį daugybę turistų, apėmė baimės banga, bet L. Dortlandas nurodė: „Aišku, kad tai ne teroro ataka, o kriminalinis incidentas.“

Priblokšti įvykio liudininkai sakė, kad buvo šaudoma iš automatinio ginklo. Jie teigė matę, kaip gobtuvą užsimaukšlinęs vyras nubėgo šalin, kai jo auka parkrito ant žemės, sakoma olandų žiniasklaidos pranešimuose.

„Sklando daugybė gandų, bet turime labai atsargiai vertinti, ką kalba žmonės, ir nepasiduoti emocijoms“, – pridūrė policijos atstovas.

„Šis kriminalinis incidentas – jau trečias Amsterdame šią savaitę. Taigi, žmonės labai jautrūs šaudymui“, – aiškino L. Dortlandas.

Policijos tyrimų biuro pareigūnai atitvėrė įvykio vietą, kad surinktų įkalčių ir apklaustų liudininkus. Taip pat vyko didelio masto operacija, ieškant užpuoliko arba užpuolikų pėdsakų.

Sukrėsti gyventojai neįstengė suvaldyti ašarų, suvokę, kas nutiko, rašo dienraštis „Het Parool“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Olandai gintis pradėjo.

ir

ir portretas
kokiu velniu mes verzemes i ta supuvusi kapitalizma kad keli like kom veikejai parduotu mus europos pidarastam irkt. issigimeliam uz ju prisiplestus eurus ir isvytos puse tautos......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių