Amerika siunčia į Siriją dar 400 karių

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos pasiųs dar 400 karių į Siriją, kur jie padės puolimui prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) pagrindinę tvirtovę Raką, ketvirtadienį pranešė JAV vadovaujamos koalicijos atstovas.

„Jie yra laikinos pajėgos“, – žurnalistams Bagdade sakė JAV pulkininkas Johnas Dorrianas (Džonas Dorianas). Jis patvirtino anksčiau dienraščio „The New York Times“ paskelbtą informaciją, kad kontingentas bus padidintas, ir pridūrė, kad anksčiau patvirtintas ilgesniam laikui Sirijoje dislokuotų JAV karių skaičius išliks toks pats – 500.

Džihadistus Sirijos šiaurėje vienu metu puola vyriausybės pajėgos, Turkijos palaikomi sukilėliai ir JAV palaikomas kurdų ir arabų kovotojų aljansas.

Tarp papildomai JAV siunčiamų pajėgų bus jūrų pėstininkų artilerijos dalinys, apginkluotas 155 mm kalibro haubicomis. Jis taip pat prisidės prie Rakos puolimo.

Be to, Amerika dislokavo specialiųjų pajėgų dalinį su pėstininkų kovos mašinomis „Stryker“. Jis buvo pasiųstas į šiauriau esantį Manbidžo regioną, kad atgrasytų susirėmimus tarp Turkijos pajėgų ir amerikiečių sąjungininkų kurdų ir arabų.

Daugiau artilerijos

JAV specialiosios pajėgos Sirijoje veikia nuo 2015 metų. Jų kariai konsultuoja ir apmoko kurdų bei arabų kovotojus, priklausančius Sirijos demokratinėms pajėgoms (SDF).

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) paragino parengti naujus planus, kad būtų paspartintas karo prieš „Islamo valstybę“ tempas.

Kaip praneša amerikiečių žiniasklaida, pagal naujausius planus ketinama dislokuoti artilerijos, atakos sraigtasparnių ir papildomų specialiųjų operacijų pajėgų.

JAV kariškių vertinimais, Rakoje, iki pilietinio karo pradžios turėjusioje apie 300 tūkst. gyventojų, yra įsitvirtinę 3–4 tūkst. džihadistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Amerikonai visa amziu praktika atlieka Sirijoj Bangladese Afgane Irane.Po to atsiuncia pajegas Turkija Prancuzija.Putinas atlekia i pagalba ir aisku Lietuva atsiuncia savo biednus kareivukus pakariaut nes kurdai dzihadistai puola.

Fabricijus

Fabricijus portretas
Amerikonai veržiasi prie naftos šaltinių, nors jokio mandato neturi. Tai banali okupacija! Tikiuosi, ir šituos 400 galvažudžių sirai suvirškins.

jooo

jooo  portretas
Jankiai bėga susirinkę savo rakandus iš tos sirijos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių