Aliaskoje meška sužeidė tris žygeivius

  • Teksto dydis:

Aliaskoje tris nepilnamečius trečiadienį apdraskė rudoji meška, kurią jie su dviem lokiukais pamatė turistaudami miškingame rajone į šiaurę nuo didžiausio Aliaskos miesto.

Tame rajone netoli Ankoridžo šią savaitę jau buvo sumedžioti du agresyvūs lokiai.

Ankoridžo pareigūnai sakė, kad keturi jaunuoliai buvo išėję į turistinį žygį miškuose aplink Igl Riverio stovyklavietę. Jie susidūrė su grizlio patele ir jos dviem lokiukais. Policijos pranešime sakoma, kad trys jaunuoliai buvo apdraskyti ir nuvežti į ligoninę, bet pavojus jų gyvybei negresia. Ketvirtas jaunuolis nebuvo sužeistas.

„Gali būti, kad ši grupė tiesiog netikėtai užklupo rudąją mešką su lokiukais, – sakė Aliaskos žuvų, medžiojamųjų paukščių ir žvėrių išteklių departamento atstovas Kenas Marshas (Kenas Maršas). – Jos reakcija buvo gynybinė, kaip daugmaž įprasta rudiesiems lokiams.“

Ankoridžo policija sakė, kad meška puolė ir iškviestus pareigūnus, kurie ieškojo žygeivių. Pareigūnai šovė į žvėrį, bet meška pabėgo į mišką; jos dabar ieškoma.

Ginkluoti Žuvų, medžiojamųjų paukščių ir žvėrių išteklių departamento pareigūnai nulašėjusio kraujo pėdsakais nusekė iki upės, bet galiausiai pėdsakai dingo. Pasak K. Marsho, tai rodo, kad meška nebuvo mirtinai sužeista.

Po maždaug trijų valandų lokių paieška buvo atšaukta ir nebebus tęsiama. Vietoje to, rajone bus pastatyti ženklai, įspėjantys žmones apie lokius, sakė atstovas.

„Šiuo metų laiku orai pas mus gana padorūs, ir daug žmonių išeina į gryną orą. Žmonėms reikia tiesiog saugotis lokių“, – pridūrė jis.

Anksčiau šią savaitę Igl Riverio rajone pareigūnai nušovė du lokius. Igl Riveris yra šiaurinis Ankoridžo priemiestis.


Šiame straipsnyje: Aliaskameškaturistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių