„al Qaeda“ lyderis dėl Rusijos invazijos į Ukrainą kaltina JAV

  • Teksto dydis:

Tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ lyderis Aymanas al Zawahri (Aimanas Zavahiris) penktadienį pasirodė iš anksto įrašytame vaizdo įraše, skirtame jo pirmtako Osamos bin Ladeno žūties 11-osioms metinėms paminėti.

A. al Zawahri įraše sako, kad „JAV silpnumas“ yra priežastis, dėl kurios Vašingtono sąjungininkė Ukraina tapo Rusijos įsiveržimo „grobiu“.

27 minučių trukmės kalba buvo paskelbta penktadienį, remiantis kovotojų grupuočių veiklą stebinčios JAV organizacijos SITE duomenimis. „al Qaeda“ vadeiva pasirodo sėdintis prie stalo su knygomis ir ginklu.

Ragindamas musulmonus vienytis, A. al Zawahri pareiškė, kad JAV yra silpna ir žlunganti valstybė. Jo teigimu, taip yra dėl karų Irake ir Afganistane, pradėtų po Rugsėjo 11-osios atakų, padarinių. Tų išpuolių Amerikoje sumanytojas ir rėmėjas buvo O. bin Ladenas.

„[JAV] atsidūrė tokioje padėtyje po pralaimėjimo Irake ir Afganistane, po Rugsėjo 11-osios invazijų sukeltų ekonominių katastrofų, po koronos [COVID-19] pandemijos ir po to, kai paliko savo sąjungininkę Ukrainą kaip grobį rusams“, – teigė „al Qaeda“ vadeiva.

O. bin Ladenas buvo nukautas 2011 metais per JAV pajėgų reidą jo slėptuvėje Pakistane.

A. al Zawahri buvimo vieta nėra žinoma. Jo ieško amerikiečių teisėsauga, o už informaciją, kuri padėtų jį sučiupti, siūlomas 25 mln. dolerių (23,7 mln. eurų) atlygis.


Šiame straipsnyje: Al Qaedakaras UkrainojekarasJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių