Aiškėja naujos išpuolio Suomijoje detalės

  • Teksto dydis:

Įtariamasis, Suomijoje Turku mieste įvykdęs ataką, per kurią nudūrė du žmones, o dar aštuonis sužeidė, yra 22 metų marokietis Abderrahmanas Bouanane'as (Abderahmanas Buananas), pirmadienį pranešė pareigūnai.

Nacionalinis tyrimų biuras rugpjūčio 28 dieną informavo Turku teismą, kad „tikrasis įtariamojo vardas yra Abderrahmanas Bouanane'as“, gimęs 1994 metų spalio 25 dieną, sakoma teismo elektroniniame laiške naujienų agentūrai AFP.

Rugpjūčio 18 dieną pietvakariniame Turku mieste, esančiame apie 170 km į vakarus nuo Helsinkio, išpuolį surengęs įtariamasis iš pradžių buvo identifikuotas kaip 18-metis marokietis.

Tačiau Nacionalinio tyrimų biuro tyrėjai pranešė, kad atvykęs į Suomiją ir paprašęs prieglobsčio įtariamasis pareigūnams pateikė „neteisingą informaciją“. Iš pradžių įtariamasis prisistatė kaip 18-metis Abderrahmanas Mechkahas (Abderahmanas Mechkahas).

„Nužudymu ir pasikėsinimu nužudyti turint teroristinių ketinimų“ kaltinamas M. Bouanane'as praėjusią savaitę stojo prieš teismą ir „yra linkęs kalbėtis su apklausą vykdančiu policijos pareigūnu“, nurodė Nacionalinis tyrimų biuras.

Pasak policijos, pietvakarinio Turku miesto turgaus aikštėje siautėjęs užpuolikas taikėsi į moteris.

Per išpuolį žuvo dvi moterys suomės, gimusios 1951 ir 1986 metais. Tarp sužeistųjų yra šešios moterys ir du vyrai. Pastarieji buvo sužaloti, kai bandė sutramdyti užpuoliką.

Remiantis pranešimais Suomijos žiniasklaidoje, nors užpuolikas pripažino įvykdęs šiuos išpuolius, jis tvirtino neketinęs nieko nužudyti ir neturėjęs teroristinių motyvų.

Pareigūnai suėmė dar šešis su šiuo išpuoliu siejamus įtariamuosius, tačiau vėliau trys iš jų buvo paleisti.


Šiame straipsnyje: Suomijaišpuolis Suomijoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių