Afganistane nukautas dar vienas džihadistų lyderis

  • Teksto dydis:

JAV ir Afganistano kariai balandį per reidą nukovė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ padalinio Afganistane lyderį, sekmadienį patvirtino Amerikos kariniai pareigūnai.

Reido rytinėje Nangarharo provincijoje taikinys buvo Abdul Hasibas, nurodė JAV pajėgos Afganistane.

Abdul Hasibo grupuotė yra susijusi su IS Irake ir Sirijoje. JAV kariškiai šią grupuotę vadina „Islamo valstybe-Chorasanu“ („Islamic State-Khorasan“, ISIS-K).

JAV pajėgos Afganistane anksčiau nurodė, kad jei bus patvirtinta, jog per reidą žuvo Abdul Hasibas ir jo kovotojai, tai „ smarkiai apribos ISIS-K operacijų mastą ir padės pasiekti mūsų tikslą 2017-aisiais juos sunaikinti“.

Atakuotas pastatas buvo šalia tunelių komplekso, ant kurio JAV kariuomenė balandžio 13 dieną numetė bombą „GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast“ (MOAB), dar žinomą kaip „Visų bombų motina“ (Mother Of All Bombs). Pentagonas nurodė, kad tai buvo didžiausia kada nors kovinėmis sąlygomis panaudota nebranduolinė bomba.

Afganistano vyriausybė Abdul Hasibo žūties faktą patvirtino balandžio 27 dieną.

„Jis nurodė atakuoti 400 vietų ligoninę Kabule. Per šią ataką žuvo ir buvo sužeisti daug mūsų tautiečių vyrų bei moterų. Afganistano vyriausybė pasiryžusi tęsti savo operacijas prieš „Daesh“ („Islamo valstybę“) ir kitas teroristines grupuotes, kol jos bus sunaikintos“, – buvo rašoma vyriausybės pareiškime.

Pentagono duomenimis, Afganistane tebėra apie 1 tūkst. „Islamo valstybės“ kovotojų.

Džihadistai Afganistane įsitvirtino 2015-ųjų pradžioje ir dabar jų ten yra perpus mažiau nei buvo jų aktyviausios veiklos metu, nurodo JAV kariškiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių