Afganistane JAV orlaivio smūgis sunaikino vieną „al Qaeda“ lyderių

  • Teksto dydis:

JAV bepiločio smūgis Afganistano rytuose kovo 19 dieną sunaikino aukšto rango „al Qaeda“ karo vadą Qari Yasiną (Kari Jasiną), siejamą su daugybe išpuolių jo gimtajame Pakistane, patvirtino šeštadienį JAV kariškiai.

„Qari Yasino žūtis yra įrodymas, kad islamą dergiantys ir nekaltus žmones tyčia persekiojantys teroristai neišvengs teisingumo“, – sakoma JAV gynybos sekretoriaus Jimo Mattiso (Džimo Matiso) pranešime.

Pakistano Beludžistane gimęs Q.Yasinas, palaikęs ryšius su grupuote „Tehrik-e-Taliban“, kaltintas rengęs Islamabade išpuolį viešbutyje „Mariott“, kur 2008-ųjų rugsėjo 20 dieną žuvo dešimtys žmonių, tarp kurių buvo ir du amerikiečiai.

Jis taip pat siejamas su išpuoliu Lahore 2009 metais, kai buvo atakuotas autobusas, vežęs Šri Lankos kriketo žaidėjus; tada žuvo šeši Pakistano policininkai ir du civiliai, sužeisti šeši Šri Lankos kriketo rinktinės nariai.

Pasak Pentagono, Q.Yasinas buvo nukautas Afganistane Paktikos provincijoje, šalia Pakistano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
šūdą jie sunaikino,gal kokį šimtą vaikų,ar dar daugiau ir nužudė iškrypėliai amerikos,nes jie tik su vaikais ir moterimis kariaut moka

:)

:) portretas
Ir dar 50 vaiku aplinkelese.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių