30 mln. vaikų pasaulyje yra pabėgėliai

Daugiau kaip pusė visų žmonių, turinčių pabėgėlio statusą, yra jaunesni nei 18 metų amžiaus: dėl konfliktų savo namus palikti buvo priversti apie 30 mln. vaikų ir jaunuolių - tai yra daugiau nei bet kada prieš tai nuo Antrojo pasaulinio karo, skelbia JT vaikų organizacija UNICEF.

Šie berniukai ir mergaitės - nesvarbu, ar jie pabėgo į kitą šalį, yra prieglobsčio prašytojai ar vidaus pabėgėliai savo šalyje - neretai susiduria su dideliais pavojais. Daugelis jų negauna sveikatos priežiūros. Tik pusė vaikų lanko pradinę mokyklą. Nei kas ketvirtas pabėgėliu tapęs jaunuolis nelanko aukštesnės pakopos mokyklos.

Liūdną rekordą, anot UNICEF, pasiekė ir skaičius nepilnamečių, kurie vieni keliauja migracijos maršrutais. 2015-2016 metais 80 šalių buvo užregistruota mažiausiai 300 000 nepilnamečių, atvykusių be palydos arba atskirtų nuo tėvų. Tai yra penkiskart daugiau nei 2010-2011 metais. „Nelydimos mergaitės ir berniukai dažnai tampa prekybos žmonėmis, išnaudojimo, smurto ir tvirkinimo aukomis“, - įspėjo organizacija ir pareikalavo daugiau apsaugos, geresnio aprūpinimo ir ilgalaikių sprendimų vaikams.


Šiame straipsnyje: UNICEFPabėgėliaivaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Veisias jie it žiurkiukai...

taip

taip portretas
samoningai su didele neapykanta /auginama/ teroristu karta ir tai daroma samoningai pagal masonu plana...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių