2016-aisiais pasaulyje žuvo 93 žurnalistai

  • Teksto dydis:

Iš viso 93 žurnalistai ir žiniasklaidos darbuotojai žuvo 2016 metais atlikdami savo darbą visame pasaulyje, o pražūtingiausios reporteriams šalys buvo Irakas ir Afganistanas, penktadienį paskelbė Tarptautinė žurnalistų federacija (IFJ).

IFJ pranešime sakoma, kad žurnalistų, tapusių pasikėsinimų, sprogdinimų arba šaudymų aukomis, šiemet buvo 19 mažiau negu 2015-aisiais. Dar 29 žurnalistai žuvo per lėktuvų katastrofas Kolumbijoje ir Rusijoje.

„Bet koks smurto prieš žurnalistus ir žiniasklaidos darbuotojus sumažėjimas visada sveikintinas, bet šie skaičiai ... menkai teguodžia ir nestiprina vilčių, kad saugumo krizė žiniasklaidos sektoriuje pasibaigs“, – pabrėžiama IFJ prezidento Philippe'o Lerutho (Filipo Leruto) pranešime.

„Šie nusikaltimai negali likti nenubausti“, – pridūrė jis.

Pasak IFJ, 15 žurnalistų žuvo Irake, 13 – Afganistane, 11 – Meksikoje, aštuoni – Jemene, po šešis – Gvatemaloje ir Sirijoje, po penkis – Indijoje ir Pakistane.

Vertinant pagal regionus, blogiausia padėtis buvo Artimuosiuose Rytuose, kur žuvo 30 reporterių. Azijos ir Ramiojo vandenyno regione žuvo 24 žurnalistai, Afrikoje – aštuoni, o Europoje – trys, nurodė federacija.


Šiame straipsnyje: žurnalistaikaro zonažūtys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių