Žurnalistai iš Rusijos nepageidaujami Estijoje

Estijoje šeštadienį neleista lankytis Estijos karo veteranų iš buvusios 20-osios SS estų divizijos renginio vietoje Sinimejės miestelyje dviem rusų žurnalistams.

Estijoje šeštadienį neleista lankytis Estijos karo veteranų iš buvusios 20-osios SS estų divizijos renginio vietoje Sinimejės miestelyje dviem rusų žurnalistams.

„Mano mėginimą patekti į susitikimo vietą nutraukė firmos „Nord Guard“ apsauga ir policija“, – sakė „Komsomolskaja pravda“ korespondentė Galina Sapožnikova naujienų agentūrai „Interfax“.

Pasak jos, apsaugininkai ir policininkai, remdamiesi tam tikru policijos įsakymu, neleido jai ir leidinio „Komsomolskaja pravda Baltija“ vyriausiajam redaktoriui Igoriui Teterinui stebėti Sinimejėje kasmet paskutinį liepos šeštadienį vykstančio SS estų divizijos karių susitikimo.

G.Sapožnikova piktinosi, kad tai esąs „šiurkštus įstatymų pažeidimas ir trukdymas žurnalistui dirbti savo darbą“.

Penktadienį į Esitja nebuvo įleisti du Rusijos televizijos „Zvezda“ žurnalistai, Maksimas Gricenka ir Viačeslavas Ameliutinas, kurie taip pat ketino nušviesti buvusių 20-osios EE estų divizijos narių susitikimą.

Rusijos žiniasklaida pabrėžia, jog šios divizijos veteranų renginiuose dažnai dalyvauja „neonacių“ ir jaunimo organizacijos.

Estų pasieniečiai Talino oro uoste penktadienį neįleido į šalį dviejų vyrų, kurie prisistatė kaip Rusijos televizijos „Zvezda“ žurnalistai.

„Šie vyrai atvyko į Estiją su turistinėmis vizomis. Sienos kontrolės (poste) buvo patikrintas jų atvykimo į šalį tikslas ir jie pasakė, kad atvyko į Estiją ne turistiniais tikslais, o dirbti“, – sakė Policijos ir pasienio apsaugos tarnybos atstovas Ilmaras Kahro (Ilmaras Kahras).

„Jie negalėjo adekvačiai paaiškinti, kokį darbą ir kur dirbs, ir pateikė prieštaringą informaciją apie savo kelionės tikslą. Dėl to jie nebuvo įleisti į Estiją“, – nurodė atstovas.

„Pasieniečiai taip pat tikrina įtarimus, kad vyrų pateiktos spaudos kortelės nepriklauso tai žiniasklaidos priemonei, kuriai jie iš tikrųjų dirba“, – sakė I.Kahro ir pabrėžė, kad tie vyrai nebuvo sulaikyti ir kad tai buvo pasienio kontrolės procedūra.

Sienos apsaugos tarnybos vadovas policijos Šiaurės prefektūroje Hannesas Rookaaras (Hanesas Rokaras) sakė, kad tie vyrai pateikė kitos žiniasklaidos priemonės spaudos darbuotojų korteles, kuriose buvo antspaudai su užrašais ukrainiečių kalba ir ukrainietiškas žiniasklaidos kanalo pavadinimas.

„Tų vyrų vardai ir pareigos buvo užrašyti ukrainietiškai ant tų spaudos kortelių. Tos spaudos kortelės nepriklausė Rusijos televizijos kanalui „Zvezda“, – sakė jis. – „Zvezda“ spaudos kortelės iškilo daug vėliau tikrinant tų vyrų daiktus“.

Rusijos naujienų svetainė LifeNews.ru pranešė, kad minimi vyrai vyko į Estiją nušviesti metinio veteranų susitikimo Sinimejėje, bet be jokio paaiškinimo buvo sustabdyti oro uoste ir kad jiems nebuvo leista susisiekti su redakcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Rusu zurnalistai ir pas mus nepageidajami. Teroristu patrono Putlerio garbintojai

šaunuoliai estai

šaunuoliai estai portretas
ir jų organizacija SS estų divizija, kuri kovojo prieš ruskių okupantus, tačiau, kaip matosi, dar per mažai kovojo. Lietuvai būtina imti pavyzdį iš savo kaimynų latvių ir estų, ir kuo greičiau nutarti, ką įleisti iš ruskių į Lietuvą, o ko neįleisti. Būtina nuodugni 5-tos kolonos patikra, nes ji savo juodą darbą dirba seniai.

Anonimas

Anonimas portretas
šaunuoliai estai.nors ir lėtai mąstantys, bet užmus trypčiojančius ir mekenančius greitesni
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių