Žiemiški orai Amerikoje per Padėkos dieną sukėlė eismo chaosą

  • Teksto dydis:

JAV šiaurės rytuose siaučianti pūga privertė atšaukti ar atidėti daugiau kaip 9 tūkst. skrydžių ir sujaukė kelionių planus daugeliui amerikiečių, norinčių Padėkos dieną ketvirtadienį atšvęsti su šeimomis.

Padėkos diena prasideda vienas intensyviausių kelionių savaitgalių metuose.

Trečiadienį lijo Bostone, Filadelfijoje, Niujorke ir Vašingtone, pranešė nacionalinė meteorologijos tarnyba, o trečiadienį vakare kai kur snigo ar krito šlapdriba.

Pūga neturėtų atnešti daugiau kaip 2,5-5 cm sniego, bet meteorologai prognozavo „sumaištį“ keliautojams Rytų pakrantėje nuo Pietų Karolinos iki Naujosios Anglijos.

Amerikos automobilininkų asociacija (AAA) prognozuoja, kad 46,3 mln. amerikiečių per šias šventes keliaus 80 km ar daugiau, daugiausia – automobiliais, todėl prastas oras gali sukelti didelių problemų keliuose.

Trečiadienį 1 469 skrydžiai buvo atšaukti, o dar 7 997 – atidėti. Labiausiai buvo paveikti Filadelfijos, Niuarko Naujajame Džersyje ir LaGuardios (LaGvardijos) Niujorke oro uostai, nurodo Flightaware.com.

Taip pat buvo paveiktas Reagano (Reigano) nacionalinis oro uostas Vašingtone.

Anksti ketvirtadienį tie skaičiai buvo gerokai sumažėję: 1 655 atidėti ir 316 atšauktų skrydžių.

„United Airlines“ pranešė, kad Johno F.Kennedy (Džono F.Kenedžio) tarptautiniame oro uoste Niujorke skrydžiai vėluoja vidutiniškai po daugiau kaip 90 minučių, o Niuarko ir LaGuardios oro uostuose – po maždaug 190 minučių.

Taip pat sutriko skrydžiai Bostono Logano oro uoste.

Daug keliautojų trečiadienį nusprendė keliauti automobiliais ir paklausė pareigūnų patarimo išvykti anksti.

Kai kurios oro bendrovės paskelbė, jog kai kurie keleiviai, vykstantys į kai kuriuos JAV šiaurės rytų miestus ir iš jų, gali pakeisti skrydžius nemokėdami jokių baudų.

Padėkos diena, kuri švenčiama ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį, yra populiari JAV šventė. Amerikiečių šeimos susirenka prie šventinio stalo, ant kurio paprastai būna keptas kalakutas, spanguolių padažas, batatai ir moliūgų pyragas.

Amerikiečiai per šiemetinę Padėkos dienos šventę nukeliaus vidutiniškai 884 kilometrus, apskaičiavo AAA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių