Zagrebo meras suimtas dėl korupcijos

  • Teksto dydis:

Kroatijos kovos su korupcija prokurorai sekmadienį pranešė suėmę kelis asmenis po to, kai buvo atliktas tyrimas dėl įtariamo kyšininkavimo sostinės administracijoje, o vietos žiniasklaida nurodė, kad tarp sulaikytųjų yra ir įtakingas populistas meras Milanas Bandičius.

„Po kelis mėnesius trukusio sudėtingo baudžiamojo tyrimo dėl neteisėtos veiklos Zagrebo mieste ir (sostinės komunalines tarnybas administruojančioje) bendrovėje „Zagreb Holding“ ... keli žmonės buvo sulaikyti“, – sakoma prokurorų pranešime.

Tie asmenys įtariami korupcija, įgaliojimų viršijimu ir įtakos pardavinėjimu, sakoma pranešime, kuriame daugiau detalių nepateikiama.

Kroatijos valstybinė televizija HRT ir kiti vietos žiniasklaidos kanalai paskelbė, kad 58 metų M.Bandičius buvo suimtas kartu su „Zagreb Holding“ vadovu Slobodanu Liubičičiumi.

Rinkimus praėjusiais metais laimėjęs M.Bandičius, žiniasklaidos plačiai sietas su įvairiais korupcijos skandalais Kroatijos sostinėje, vadovavo miestui beveik visą laiką nuo 2000 metų.

Meras, kuris anksčiau buvo aukšto rango valdančiųjų socialdemokratų pareigūnas, buvo pašalintas iš partijos, kai 2009 metais nusprendė siekti prezidento posto kaip nepriklausomas kandidatas, tačiau šis jo mėginimas buvo nesėkmingas.

Kroatija ėmėsi didelio masto kampanijos prieš korupciją, siekdama įstoti į Europos Sąjungą, kurios nare tapo praeitais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių