„WikiLeaks“ įkūrėjas J. Assange įsitikinęs savo pergale

  • Teksto dydis:

Vyriausybių paslaptis viešinančio tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as (Džulianas Asandžas) trečiadienį sakė esantis „įsitikinęs“, kad jo prieglobsčio statusas bus išspręstas, laukdamas nutarties, kurią artimiausiu metu turėtų paskelbti Švedijos teismas.

Stokholmo teismas penktadienį turėtų paskelbti sprendimą dėl J.Assange'o advokatų apeliacijos dėl jų klientui išduoto arešto orderio, siekiant apklausti jį byloje dėl įtariamo išžaginimo ir lytinio priekabiavimo.

„Mes nugalėsime, nes įstatymas labai aiškus. Mano vienintelė viltis – kad teismas vadovausis įstatymu ir nebus politiškai spaudžiamas ką nors daryti peržengiant įstatymus“, – J.Assange'as sakė kalbėdamas vaizdo tiltu iš Londono per Barselonoje vykstantį žmogaus teisių temai skirtų filmų festivalį.

Švedijos prokurorai nori apklausti 43 metų australą, kurį Jungtinės Valstijos taip pat siekia teisti dėl „WikiLeaks“ paviešintų daugybės konfidencialių karinių ir diplomatinių dokumentų.

J.Assange'as nuo 2012 metų gyvena jam politinį prieglobstį suteikusio Ekvadoro ambasadoje Londone.

Jeigu Švedijos teismas atšauktų Europos arešto orderį J.Assange'ui, tuomet jis veikiausiai galėtų išvykti iš Ekvadoro ambasados.

„Laikui bėgant politinis spaudimas mažėja, o supratimas didėja. Taigi, esu labai įsitikinęs, kad neliksiu šioje padėtyje. Esu visiškai įsitikinęs“, – pareiškė J.Assange'as.

„WikiLeaks“ įkūrėjas baiminasi, kad Švedija, siekdama jo arešto, iš tikrųjų siekia galiausiai jį išduoti Jungtinėms Valstijoms. Tuo tarpu Švedijos prokurorai praeitą mėnesį pareiškė, kad tokia idėja yra „smarkiai pritempta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių