Vokietijos pabėgėlių centre kilus riaušėms sužeisti penki žmonės

  • Teksto dydis:

Penki žmonės buvo sužeisti antradienį kilus muštynėms tarp daugybės afganų ir albanų viename prieglobsčio ieškotojų centre Vokietijos šiauriniame Hamburgo uostamiestyje, pranešė vietos policija.

Tos riaušės tapo dar vienu ženklu, atskleidžiančiu didėjančią įtampą tarp pabėgėlių Vokietijos perpildytuose migrantų registravimo centruose.

Vienas žmogus buvo hospitalizuotas po to, kai jam buvo perdurta ranka per muštynes, kuriose dalyvavo apie 60 žmonių, vienas policijos šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Kai kurie muštynių dalyviai buvo apsiginklavę metaliniais strypais, pridūrė šaltinis.

Trys žmonės buvo trumpam sulaikyti, bet iki vakaro ramybė buvo atkurta įstaigoje, kurioje prieglobsčio ieškotojai trumpam apgyvendinami po to, kai jie atvyksta į Vokietiją, kol bus pradėti nagrinėti jų prašymai.

Tokių incidentų padaugėjo Vokietijos pabėgėlių centruose, kurie tapo perpildyti, šaliai ruošiantis priimti iki šių metų pabaigos daugiau negu 1 mln. prieglobsčio ieškotojų.

Praeitą trečiadienį per susirėmimus dviejuose kituose sausakimšuose pabėgėlių centruos Hamburge dalyvavo šimtai afganų ir sirų.

Smurtas buvo ne kartą prasiveržęs perpildytuose daugiabučiuose, armijos kareivinėse, palapinių miesteliuose, buvusiuose prekybos centruose ir kitose vietose, kur Vokietijos institucijos yra įkurdinusios atvykėlius.

Tokie neramumai, nors vis dar gana reti, lyginant su milžiniško masto migrantų antplūdžiu, kursto nuogąstavimus, kad padėtis dar labiau pablogės, atvykėliams toliau plūstant į šalį, kai vis daugiau prieglobsčių ieškotojų apima nusivylimas, kad tenka ilgai laukti ir gyventi spartietiškomis sąlygomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Visus afganus namo

As

As portretas
Va dabar tai mes galime dziaugtis tokia finansine padetimi lietuvoje nes niekas cia ilgai nenores uzsibuti uz toki pragyvenimo lygi :D

klausimėlis

klausimėlis portretas
Nuo kada Albanijoje karas!!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių