Vokietijoje vaikžudė prisipažino nužudžiusi savo kūdikius

  • Teksto dydis:

Vokietiją sukrėtusioje aštuonių kūdikių nužudymo byloje teisiama motina antradienį prisipažino nužudžiusi kelis jų, bet sakė negalinti prisiminti tikslaus skaičiaus.

45 metų Andrea Goeppner (Andrėjai Gėpner) buvo pateikti kaltinimai dėl keturių kūdikių šiurpaus nužudymo, pernai radus į rankšluosčius ir plastikinius maišelius susuktus vaikų palaikus.

Paklausus, kelis iš aštuonių vaikų moteris prisipažįsta nužudžiusi, jos advokatas Tillis Wagleris (Tilis Vagleris) atsakė: „jų galėjo būti du, trys arba keturi“.

Prokurorams nepavyko pateikti kaltinimų dėl kitų keturių kūdikių nužudymo, nes vienas jų, kaip nustatyta, gimė negyvas, o kitų trijų naujagimių palaikai buvo taip suirę, jog neįmanoma nusatyti, ar mažyliai gimė gyvi.

Kūdikių palaikai buvo rasti pernai A.Goeppner bute Bavarijos žemėje esančiame Valenfelzo miestelyje netoli sienos su Čekija.

Moters vyras 55 metų Johannas Goeppneris (Johanas Gėpneris), kuris gyveno atskirai, yra kaltinamas bendrininkavimu, nes neužkirto kelio nuo 2003 metų iki 2013 metų trukusiam naujagimių žudymui.

Kaltinamoji savo prisipažinime, kurį perskaitė jos advokatas, sakė, kad visus aštuonis kūdikius ji gimdė namuose viena ir suvystydavo į rankų rankšluostį.

Ji nedelsiant uždusindavo bet kurį verkiantį arba judantį kūdikį, įdėdavo jo kūną į plastikinį maišą arba dėžę ir paslėpdavo savo bute, sakė T.Wagleris.

Pora augino dar po du vaikus iš kitų santuokų ir tris bendrus vaikus.

Nors daugiau vaikų šeima nenorėjo, pora nesinaudojo jokiomis kontraceptinėmis priemonėmis ir  A.Goeppner beveik visą dešimtmetį vaikščiojo nėščia.

Prokurorų kaltinimuose sakoma, kad jos veiksmai rodo jos „egoizmą, abejingumą ir beširdiškumą“.

„Ji norėjo paprasčiausiai gyventi aktyvų lytinį gyvenimą, negalvodama apie pasekmes arba naujagimio vertę“, – sakoma juose.

Teisme antradienį kalbėjęs jos vyras kaltinamąją vadino nepataisoma melage ir parduotuvių maniake, kuri vogdavo iš savo motinos ir vaikų.

Jis sakė išsikėlęs iš namų spalio mėnesį, likus mėnesiui iki tos dienos, kai pranešimą iš kaimynų gavę pareigūnai jų bute rado vaikų palaikus.

Pasak kaltintojų, vyriškis gerai žinojo apie dažnus savo žmonos nėštumus ir turėjo imtis priemonių, kad jų būtų išvengta.

„Savo neveiklumu jis drąsino kaltinamąją, Andrea Goeppner, visais atvejais“, teigia prokurorai.

Vokietijos įstatymui už žmogžudystę numato 15 metų, o už bendrininkavimą – minimalią trejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Teismas nuosprendį šioje byloje skelbs trečiadienį.

Vokietijoje per kelerius pastaruosius metus nagrinėta ne viena vaikžudystės byla. Pernai gegužę viena moteris buvo nuteista kalėti trejus metus ir aštuonis mėnesius už savo dviejų vaikų nužudymą. Tų naujagimių palaikus motina buvo paslėpusi šaldiklyje. 2013 metų spalį atliekant statybos darbus Bavarijoje buvo rasti dviejų kūdikių palaikai. 2008 metais šalį sukrėtė šiurpiausia po karo vaikžudystės byla, kai viena 42 metų moteris buvo nuteista už savo aštuonių naujagimių nužudymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių