Vokietijoje suimti 4 asmenys iš antimusulmoniškos teroristinės organizacijos

  • Teksto dydis:

Vokietijos policija trečiadienį suėmė keturis asmenis, kaltinamus priklausymu ultradešiniųjų „teroristinei“ organizacijai, kuri buvo įsigijusi sprogmenų išpuoliams prieš musulmonus ir pabėgėlių prieglaudas, pranešė federalinė prokuratūra.

„Per kratą buvo konfiskuota didelės sprogstamosios galios turinčios pirotechnikos ir kitų įkalčių“, – nurodoma prokuratūros pranešime.

„Numatytų taikinių ribos arba datos bus atskleistos tolesnio tyrimo eigoje“, - sakoma jame.

Keturi įtariamieji, trys vyrai ir 22 metų moteris, kuri įvardinama kaip Denise Vanessa G. (Denizė Vanesa G.), kaltinami su grupe žmonių įkūrę „ultradešiniųjų teroristinę organizaciją“, anglišku pavadinimu „Oldschool Society“ („Senosios mokyklos draugija“).

Manoma, kad kiti du kaltinamieji – 56 metų Andreas H. (Andrėjas H.) ir 39 metų Markus W. (Markus V.) - yra šios grupuotės lyderiai, pasivadinę jos „pirmininku“ ir „vicepirmininku“.

Ketvirtas kaltinamasis yra įvardintas kaip 47 metų Olafas O. Visi keturi suimtieji yra Vokietijos piliečiai, pranešė prokuratūra.

„Remiantis iki šios dienos surinkta informacija, šios organizacijos tikslas buvo organizuoti jos mažesnių grupelių išpuolius prieš gerai žinomus salafitus, mečetes ir pabėgėlių prieglaudas Vokietijoje“, – sakoma pietvakarinio Karlsrūhės miesto prokuratūros pranešime.

Ketvertas buvo suimtas pagal ketvirtadienį federalinio teisėjo išduotus orderius, pateikus kaltinimus teroristinės organizacijos steigimu.

Kratas keturių suimtųjų ir dar penkių įtariamųjų namuose atliko 250 policijos pareigūnų iš penkių Vokietijos žemių specialiųjų pajėgų ir federalinės policijos padalinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių