Virdžinijoje – pabėgėlio iš Kenijos šaudynės: žuvo žmogus, trys sužeisti

  • Teksto dydis:

Virdžinijos valstijos policija tiria šaudynes, per kurias antradienį pabėgėlis iš Kenijos buvusioje darbovietėje nužudė buvusį bendradarbį ir sužeidė dar tris žmones, o vėliau nusižudė.

53 metų Getachew Fekede (Getačju Fekedė) į Jungtines Valstijas atvyko pagal pabėgėliams skirtą imigracijos programą 2011-aisiais.

Vyras dirbo krovininius vagonus gaminančioje įmonėje „FreightCar America“, tačiau kovą išėjo iš darbo, žurnalistams sakė Roanoko policijos vadovas Timas Jonesas (Timas Džounsas). 

Keniečio kaimynas Clarence’as Jonesas (Klarensas Džounsas) naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė, kad G.Fekede išėjo iš darbo, nes jį persekiojo vienas bendradarbis.

Pasak C.Joneso, G.Fekede siuntė pinigus savo motinai, gyvenančiai Kenijoje, ir labai nerimavo dėl savo finansinės padėties. 

Policija pranešė, kad G.Fekede dviračiu atvažiavo prie savo buvusios darbovietės netoli Roanoko centro ir kažkokiu būdu užėjo į pastatą.

Policijai apie šūvius buvo pranešta 6 val. 02 min., po dviejų minučių pareigūnai jau buvo įvykio vietoje. Iki to laiko kenietis jau buvo paleidęs dešimt šūvių iš 9 mm kalibro pistoleto.

Kaip sakė policijos vadovas T.Jonesas, vienas žmogus mirė vietoje, o dar du buvo sužeisti į „apatinę kūno dalį“. Trečiam asmeniui kulka nubrozdino krūtinę. Pats G.Fekede nusišovė.

Du sužeistieji tebegydomi ligoninėje.

„FreightCar America“, kurios būstinė yra Čikagoje, savo tinklalapyje paskelbė pareiškimą, kuriame nurodė negalinti pateikti konkrečios informacijos apie aukas ir pareiškė „giliausią užuojautą“.

Roanoko policijos vadovas sakė, jog panašu, kad tai buvo su darbu susijęs incidentas, tačiau versija dėl terorizmo taip pat bus ištirta. Tyrėjai jau apžiūrėjo G.Fekede butą Roanoke.   

Pasak policijos, G. Fekede kovą buvo atleistas, kai tris dienas iš eilės nepasirodė darbe.

T.Jonesas pridūrė, kad G.Fekede buvo laikomas darbščiu darbininku ir Jungtinėse Valstijose dirbo legaliai.

Keniečio kaimynas C.Jonesas sakė, kad vyras skundėsi jam dėl vieno bendradarbio, kuris jį esą baugino ir tyčiojosi. G.Fekede keliskart buvo perkeltas į kitą darbo vietą, bet problemos tęsėsi.  

C.Jonesas pridūrė, kad kenietis buvo „puikus kaimynas“, nelinkęs į smurtą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių