Vietname sulaikyta dvi tonas sverianti dramblio kaulo kontrabanda

  • Teksto dydis:

Vietname konfiskuota maždaug 2 tonos dramblio kaulo, paslėpto medienos siuntoje iš Mozambiko, penktadienį pranešė muitinės pareigūnai.

Šis krovinys buvo jau antras per pastarąją savaitę, kai Vietname aptinkama dramblio kaulo kontrabandos siunta.

Nors prekyba dramblio kaulu Vietname yra draudžiama, šalis išlieka viena iš pagrindinių rinkų dramblio kaulo produktams. Ši medžiaga čia labai vertinama ir naudojama tiek puošniems dirbiniams, tiek tradicinėje medicinoje.

Vietnamas taip pat yra svarbi šalis dramblių durklų kontrabandos kelyje iš Afrikos į kitas Azijos valstybes.

Iš pradžių pareigūnai sakė Hošimino uoste aptikę penkis šimtus kilogramus dramblio kaulo dviejose medienos dėžėse iš Mozambiko, bet vėliau, atlikus nuodugnesnę patikrą, skaičių patikslino.

Oficialiame Vietnamo muitinės departamento leidinyje paskelbtame pranešime patvirtinama, kad iš viso buvo konfiskuota daugiau kaip 2 tūkst. kg dramblių ilčių.

„Ši siunta nebūtų buvusi aptikta, jeigu ne (muitininkų) profesionalumas ir budrumas“, – sakė muitinės departamento vadovo pavaduotojas Hoangas Viet Cuongas (Hoangas Viet Kuongas).

Praėjusią savaitę 300 kg dramblio kaulo buvo rasta Hanojaus oro uoste – dramblių durklai iš Nigerijos buvo melagingai deklaruoti kaip stiklas.

Vietnamas prekybą dramblio kaulu uždraudė 1992 metais, bet parduotuvėse vis dar pardavinėjami ankstesni produktai, o dėl prasto įstatymo taikymo išlieka ir nelegali prekyba.

Tuo tarpu gamtosaugos grupė „Save Vietnam's Wildlife“ penktadienį pranešė iš vienos šiaurinės provincijos policijos gavusi 61 kontrabanda gabentą ir išgelbėtą skujuotį, kurių trys jau buvo nugaišę.

Šie neįprastos išvaizdos gyvūnai, kurių visą kūną dengia į kankorėžio žvynus panašios raginės plokštelės, yra dažniausiai kontrabandos aukomis tampantys žinduoliai pasaulyje. Vietname ir kitur Pietryčių Azijoje jie yra vertinami dėl mėsos. Žvynai naudojami liaudies medicinoje.

Lapkričio 17-18 dienomis Vietname vyks tarptautinė konferencija dėl neteisėtos prekybos laukiniais gyvūnais, kurioje dalyvaus britų princas Williamas (Viljamas), ne kartą pasmerkęs gyvūnų ir augalų kontrabandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių