Venesuelos krizė persikėlė į zoologijos sodus: gyvūnai krenta iš bado

Pranešama, kad per paskutinius šešis mėnesius Venesuelos zoologijos sodai neteko pusės šimto gyvūnų. Jų mirtys siejamos su vis pasikartojančiu maisto stygiumi.

Valstybinių parkų darbuotojų profsąjungos atstovė teigia, kad kai kurie gyvūnai prieš tai badavo maždaug dvi savaites.

Karakaso zoologijos sodo liūtai ir tigrai šeriami mangais ir moliūgais, siekiant pakeisti mėsos racioną. Padėtis kitų miestų zoologijos soduose dar blogesnė, darbuotojai priversti prašyti vietinių prekybininkų paaukoti vaisių, daržovių ar mėsos. Tačiau valdžios atstovai neigia informaciją, kad gyvūnai zoologijos soduose krito dėl maisto stygiaus.

Šiuo metu Venesuela patiria rimtą ekonominę krizę, trūksta maisto ne tik gyvūnams bet ir žmonėms, vyksta masiniai grobstymai.

Šalies prezidentas susidariusią situaciją vadina ekonominiu karu, kurį, anot jo, sukėlė prekybininkai, opozicija ir Vakarai. Oponentai teigia, kad dėl krizės kaltas blogas ekonomikos valdymas ir didelė priklausomybė nuo naftos, kurios kainos paskutiniu metu smarkiai krito.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Venesuelos valdzia iprato gyventi is naftos,kai kainos krito ir prasidejo nepritekliai. Blogai,kai valdzia nesukuria kitu alternatyvu,pvz. zemes ukis,gamyba ar dar kas nors,o gyvena tik is gamtiniu resursu. Tokioms salims Dievas nepagailejo naudingu iskasenu,ko neturi kitos salys,pvz. Lietuva, ir zmones neismoko uzsidirbti kitaip,kaip tik isgaudami ta nafta. Apie ekonomika reikia galvoti,o ne tik,kad amzinai gyvens be rupesciu (cia turiu omeny valdzia,kuri ismoko gyventi be rupesciu ir ta pati perteike gyventojams). Stai dabar ir badas ir suirute. Panasi situacija ir kt.salyse,pvz. Rusijoje,tik ten yra ir kitos gamybos sakos,nors gyventojai taip pat stipriai pajuto naftos kainu pokycius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių