Vakarų Krante nukautas Izraelio karį puolęs palestinietis

  • Teksto dydis:

Izraelio okupuotame Vakarų Krante antradienį netoli Hebrono miesto peiliu ginkluotas palestinietis puolė žydą karį, bet buvo nušautas, pranešė kariškiai.

„Peiliu ginkluotas užpuolikas pamėgino smogti IDF (Izraelio gynybos pajėgų) kariui šalia kontrolės posto prie įvažiavimo į Bani Naimo gyvenvietę“, – rašoma kariuomenė išplatintame pranešime.

„Reaguodami į tiesioginį pavojų kariai paleido ugnį į užpuoliką ir jį nušovė“, – priduriama jame.

Ši ataka buvo jau devinta nuo penktadienio, kai palestiniečiai baigė švęsti musulmonų Id al Adhos (Aukojimo) šventę, o Izraelis sugriežtino saugumo priemones prieš didžiąsias žydų šventes spalio mėnesį.

Smurtas vėl suintensyvėjo po kelias savaites trukusio santykinės ramybės laikotarpio.

Nuo pernai spalio vis dar vilnijanti smurto banga jau nusinešė 230 palestiniečių, 34 izraeliečių ir dviejų amerikiečių gyvybes. Taip pat žuvo po vieną Jordanijos, Eritrėjos ir Sudano pilietį, rodo naujienų agentūros AFP statistika.

Izraelio pajėgos nurodo, kad dauguma šių palestiniečių buvo nukauti, nes puldavo žydus peiliais ar šaunamaisiais ginklais arba mėgindavo rėžtis į žmones transporto priemonėmis. Kiti buvo nušauti per protestus arba žuvo per Izraelio antskrydžius Gazoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių