Vakarai ragina dar labiau spausti „Hamas“ ir Izraelį laikytis paliaubų

  • Teksto dydis:

Jungtinės Amerikos Valstijos ir didžiosios ES narės pirmadienį sutarė, kad reikia dar griežiau reikalauti paliaubų tarp kariaujančių Artimuosiuose Rytuose judėjimo „Hamas“ ir Izraelio, sakoma Prancūzijos prezidentūros pareiškime, kai šis konfliktas jau nusinešė daugiau kaip 1 tūkst. palestiniečių gyvybių ir tebesitęsia.

JAV, Vokietijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir Italijos lyderiai pirmadienį „sutarė padvigubinti savo pastangas paliauboms pasiekti. Spaudimą būtina stiprinti, kad to būtų pasiekta“, nurodo prezidentūra.

Toks pareiškimas paskelbtas po JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos), Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o (Fransua Holando), Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Davido Camerono (Deivido Kamerono) bei Italijos ministro pirmininko Matteo Renzi (Matėjo Rencio) derybų telefonu ir bendros pozicijos suderinimo.

Pasaulio galiūnės jau kelias paras įnirtingai spaudžia kariaujančias šalis nutraukti jau 21 dieną nesiliaujantį kruviną konfliktą, kai JAV ir Jungtinės Tautos reikalauja „paliaubų nedelsiant“.

Nors Izraelis ir „Hamas“ mėgino kelioms valandoms nutraukti ugnį, bet ilgesnių abipusių paliaubų užtikrinti nesisekė.

„Padėties blogėjimas naudingas tik ekstremistams“, – pabrėžiama Prancūzijos prezidentūros pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių