Vaizdo įrašas liudija: „Germanwings“ lėktuvo salone prieš pat katastrofą kilo chaosas

  • Teksto dydis:

Du Europos žiniasklaidos kanalai antradienį paskelbė gavę vaizdo įrašą, kuriame esą yra nufilmuotos paskutinės dramatiškos sekundės oro bendrovės „Germanwings“ lainerio salone prieš jam sudūžtant, nors Prancūzijos policija, duodama interviu televizijai CNN, atsisakė patvirtinti to įrašo autentiškumą.

Vienoje to įrašo vietoje matosi lėktuvo salone kilęs chaosas, o keleiviai šaukė „Dieve!“.

Prancūzijos savaitraštis „Paris Match“ ir Vokietijos dienraštis „Bild“ sakė, kad to vaizdo įrašo, nufilmuoto mobiliuoju telefonu, autentiškumas „neginčijamas“ ir kad jis buvo rastas medžiagoje, paimtoje iš kovo 24 dieną įvykusios katastrofos vietos Prancūzijos Alpėse.

Tačiau Prancūzijos policijos pulkininkas leitenantas Jeanas-Marcas Menichini (Žanas Markas Menišinis) neigė, kad tyrėjai nelaimės vietoje rado mobilųjį telefoną. Jis sakė CNN, kad tie pranešimai yra „visiškai klaidingi“ ir „nepatvirtinti“.

Vos kelių sekundžių trukmės įrašas rodo, kad keleiviai žinojo, kas dedasi, prieš lėktuvui įsirėžiant į kalno šlaitą, sakoma pranešimuose. Per tą katastrofą akimirksniu žuvo visi 150 jame buvę žmonės.

„Vaizdas toks chaotiškas, kad sunku atpažinti žmones, bet keleivių klyksmai visiškai aiškiai rodo, kad jie žinojo, kas dedasi“, – rašo „Paris Match“ ir pažymi, kad žmonės buvo girdimi šaukiantys „Dieve!“ keliomis kalbomis.

Savaitraštis pridūrė, kad daugiau negu tris kartus girdimas „metalinis trankymas“ – tikriausiai tuomet, kai įgulos kapitonas stengėsi išlaužti užrakintas pilotų kabinos duris sunkiu daiktu.

Tyrėjai, išanalizavę rastos juodosios dėžės duomenis, sakė, kad antrasis pilotas Andreas Lubitzas (Andrėjas Liubicas) veikiausiai užsirakino kabinoje, kai kapitonas trumpam iš jos išėjo, ir nukreipė lainerį žemyn.

Katastrofos vietoje jau surinkti visi aukų palaikai, antradienį vėlai vakare pranešė pareigūnai.

„Sudužimo vietoje nebėra palaikų“, – policijos pulkininkas leitenantas Jeanas-Marcas Menichini (Žanas Markas Menišinis) sakė naujienų agentūrai AFP ir pridūrė, jog toliau bus ieškoma to lainerio antrosios juodosios dėžės.

„Rytoj 20 kalnų policininkų dirbs su (gelbėtojų) brigadomis, rinkdami asmeninius daiktus“, – sakė jis.

Tuo tarpu Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) per vienos dienos vizitą Berlyne sakė, kad pareigūnai turi vilties per savaitę baigti visų 150 lėktuve buvusių žmonių palaikų atpažinimą, o tai suteiktų paguodos gedinčioms šeimoms.

„Vidaus reikalų ministras (Bernard'as Cazeneuve'as, Bernaras Kazenevas) patvirtino, kad iki šios savaitės pabaigos bus įmanoma atpažinti visas aukas pagal paimtus DNR pavyzdžius ir dėl šio išskirtinio mokslinio darbo“, – nurodė F.Hollande'as.

Prancūzijos vadovas kalbėjo per bendrą spaudos konferenciją su Vokietijos kanclere Angela Merkel po abiejų šalių ministrų kabineto bendro posėdžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A+A

    A+A  portretas
Amzina atilsi visiems zuvusiems...Lai ilsisi ramybeje.Noretusi TIKETI,kad siame straipsnyje nera pokstu Melagiu d.Tai butu zemiau VISKO,nors pokstauti megstu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių