V. Putinas: Rusija nemilitarizuos Arkties

  • Teksto dydis:

Rusija neketina militarizuoti Arkties; jos veiksmai šiame regione yra santūrūs, bet būtini, pareiškė penktadienį prezidentas Vladimiras Putinas.

„Vėl pabrėšiu, mes neketiname imtis Arkties militarizavimo. Mūsų veiksmai šiame regione yra santūrūs ir išmintingi savo mastu, bet visiškai būtini Rusijos gynybai užtikrinti“, – sakė V.Putinas per išplėstinį Gynybos ministerijos kolegijos posėdį.

Jis pažymėjo, kad ateinančias metais numatoma baigti karinės infrastruktūros įrengimą Naujojoje žemėje, Kotelno ir Vrangelio salose, Šmidto kyšulyje. „Prašau nuolat kontroliuoti šiuos klausimus“, – nurodė prezidentas Gynybos misterijai.

V.Putinas dar pareiškė, kad iki 2021 metų planuojama visiškai atnaujinti sausumos branduolinių pajėgų apginklavimą. Jau 2015 metais strateginės branduolinės pajėgos turi gauti daugiau kaip 50 tarpžemyninių balistinių raketų.

V.Putinas ne tik labai gerai įvertino Rusijos ginkluotųjų pajėgų būklę, bet ir pasidžiaugė, kad auga „partnerių-konkurentų“ pagarba joms.

„Šiandien kai kurie mūsų, kaip mes vadiname, partneriai-konkurentai jau vadina mūsų Ginkluotąsias pajėgas ir aukštos technologijos ir efektyviomis ir moderniomis, – pasakė jis. – Tai gerai, kai reiškiami tokie vertinimai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Taip pat demilitarizuoti Karaliaučių.

mizantropas

mizantropas portretas
tai ačiū, tai ačiū carui putkinui, žemai lenkiamės, kad nemilitarizuos Arkties, gal jis užmiršo, kad į Arktį turi lygiai tokias pačias teises ir kitos valstybės, užmiršo? O kada suomiams šitas grobikas sugrąžins Kolos pusiasalį, o japonams Kurilus? o Sibiro platybes mongolams ir kiniečiams? Tad nėra ko pliurpti nesąmonių šitam psichiniam ligoniui apie Krymą ir Ukrainą. Na, putkine-care visų sukvailintų ruskių, papasakok, kokias karines pajėgas laikai Karaliaučiuje, o kokias Baltarusijoje?, o kokias prie Latvijos ir Estijos sienų? Tai ko nori, kad NATO ramiai žiūrėtų? Apsidirbk kniūbsčias, to nebus, geriau saugok savo rublį, galvažudy.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių