V. Putinas: apie Rusijos veiksmus prieš „Islamo valstybę“ dar per anksti kalbėti

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė, kad dar per anksti kalbėti apie jo šalies įsitraukimą į karines operacijas prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS), kai Jungtinės Valstijos nurodė tikrinančios pranešimus apie esą Sirijoje veikiančius rusų karius.

Paklaustas, ar Rusija galėtų dalyvauti operacijose prieš IS, V.Putinas atsakė: „Nagrinėjame įvairias galimybes, bet kol kas to, apie ką jūs kalbėjote, mūsų darbotvarkėje nėra.“

„Kalbėti, kad mes esam pasiruošę šiandien tai padaryti, – apie tai kalbėti kol kas per anksti. Bet mes jau teikiame Sirijai gana rimtą pagalbą, tiekdami įrangą ir apmokydami karius, savo ginkluote“, – prezidento žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Baltieji rūmai ketvirtadienį sakė atidžiai stebintys pranešimus, kad Rusija vykdo karines operacijas Sirijoje, perspėdami, kad tokie veiksmai, jeigu būtų patvirtinti, yra „destabilizuojantys ir duodantys priešingų rezultatų“.

V.Putinas, kalbėdamas viename tarptautiniame ekonomikos forume Tolimųjų Rytų regiono mieste Vladivostoke, kritikavo JAV aviacijos kampaniją prieš IS, sakydamas, kad ji yra neveiksminga.

„Tarkim, amerikiečių aviacija atlieka tam tikrus smūgius. Kol kas tų aviacijos smūgių veiksmingumas nedidelis“, – aiškino jis.

V.Putinas sakė, kad karinė įranga ir ginkluotė Sirijai tiekiama pagal kontraktus, sudarytus prieš 5–7 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių