Ukrainos rytuose žuvo du civiliai, apšaudyti ESBO stebėtojai

  • Teksto dydis:

Ukrainos kariškiai ketvirtadienį pranešė, kad du civiliai žuvo per naujausius susirėmimus šalies rytuose, o tarptautiniai stebėtojai, prižiūrintys baigiančias iširti paliaubas tarp vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų, nurodė buvę apšaudyti.

Į Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) dalyvaujančius tris pareigūnus buvo šauta iš raketinio granatsvaidžio ir zenitinio kulkosvaidžio, kai jie trečiadienį lankėsi konflikto zonoje, lydimi Ukrainos kariškių, sakoma organizacijos pranešime.

Raketinio granatsvaidžio sviedinys sprogo už maždaug 150 metrų nuo stebėtojų automobilio, kai jis važiavo tarp dviejų Ukrainos vyriausybės pajėgų patikros postų netoli Šumų miestelio, o zenitinio kulkosvaidžio kulkos smogė tik už 2–3 metrų nuo tos mašinos, sakoma trečiadienio vakarą paskelbtame ESBO pranešime.

„Per tą ataką žmonės nenukentėjo ir nebuvo padaryta jokios žalos ... Stebėtojai saugiai grįžo į savo bazę“, – nurodė organizacija.

Granatsvaidžio sviedinys atskriejo iš pietryčių, sakoma pranešime, kuriame nenurodoma, kas atsakingas už tas atakas.

Praeitą savaitę ESBO pranešė apie kitą panašų incidentą, kai jos stebėtojai buvo pirmąkart „sąmoningai“ apšaudyti neatpažintų uniformuotų žmonių.

Tuo tarpu Ukrainos kariškiai ketvirtadienį nurodė, kad du civiliai žuvo, o dar aštuoni buvo sužeisti per pastarąją parą vykusius susirėmimus.

Vyriausybės pozicijos aplink konflikto regioną buvo 50 kartų apšaudytos artilerijos, sakoma kariškių pranešime.

Jau ilgiau negu septynis mėnesius vykstantis kruvinas konfliktas Ukrainos rytuose nusinešė per 4,3 tūkst. žmonių gyvybių.


Šiame straipsnyje: ESBOkaras UkrainojeUkrainos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

laisves radijas

laisves radijas portretas
Путин боится ответить за войну с Украиной

mizantropui debiloidui

mizantropui debiloidui portretas
Geriau nusisauk ir pasaulys taps svaresnes.

mizantropas

mizantropas portretas
skleidžiama propaganda, kad ruskiai nieko dėti, tai labai taikūs ir civilizuoti kariai, jie nešaudo, jų Ukrainoje (Donecko ir Luhansko srityse) net nėra,o ištikrųjų jie tik taip prisitaikę prie užgrobtos vietovės, kad net skiriamųjų ženklų neturi. Jie nešaudytų, bet kažkokie balsai iš aukščiau jiems liepia žudyti, tai jie ir žudo, o tas balsas iš aukščiau tai yra caro putkino balsas. taigi, kaip ir II pasaulinio karo metu, taip ir dabar, ruskiai gauna kelias porcijas narkotikų ir tuomet jau kovoja už taiką visame pasaulyje. Sakiau ir sakysiu, kad kol rusija iki galo neparklupdyta, tol joje atsiras vis naujų uzurpatorių, naujų užgrobėjų, tol kariniai veiksmai bus eskaluojami. Tad rusija ne tik teroristinė valstybė, ji - blogis Europos viduryje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių