Ukrainos rytuose per naktinius apšaudymus žuvo civilis

  • Teksto dydis:

Rytų Ukrainoje vienas civilis žuvo per praeitą naktį vykusius apšaudymus, penktadienį pranešė vienas pareigūnas, o Kijevas kaltino prorusiškus separatistus per pastarąją parą 45 kartus pažeidus netvirtas paliaubas.

Naujienų agentūros AFP korespondentai sukilėlių kontroliuojamame Donecko mieste girdėjo artilerijos sviedinių sprogimus, sklindančius nuo oro uosto, kus jau kelias savaites vyksta įnirtingos kautynės. Vietos gyventojai pasakojo, kad bombardavimas suintensyvėjo paryčiais.

Donecko merijos pranešime sakoma, kad šiaurinė miesto dalis apšaudoma nuo ketvirtadienio. Nurodoma, kad „dėl kovos veiksmų žuvo vienas civilis, o dar vienas buvo sužeistas“.

Tuo tarpu Ukrainos kariškiai kaltino sukilėlius „per pastarąsias 24 valandas 45 kartus pažeidus paliaubų režimą“.

Naujausi susirėmimai vyko artėjant rinkimams, kuriuos prorusiški separatistai savo kontroliuojamose teritorijose ruošiasi surengti ateinantį sekmadienį. Kijevas ir Vakarų šalys smerkia tuos planus, bet Maskva teigė pripažinsianti balsavimo rezultatus.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainoježuvo civilisDoneckasseparatistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Kijevo fasistai nesilaiko paliaubu ir gauna grazos Donecko srityj dingo apie 400 moteru nuo 18 iki 25 metu.286 moteris rado susaudytas Visos susauditos i galva Lietuvos draugu darbas Galit dziaugtis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių