Ukrainoje per susirėmimus numuštas karinis lėktuvas

  • Teksto dydis:

Vienas Ukrainos karinių oro pajėgų lėktuvas trečiadienį buvo numuštas virš sukilėlių kontroliuojamos teritorijos, o per įnirtingus susirėmimus tarp vyriausybės pajėgų ir prorusiškų sukilėlių žuvo dešimtys civilių.

Vienas Ukrainos karinių oro pajėgų lėktuvas trečiadienį buvo numuštas virš sukilėlių kontroliuojamos teritorijos, o per įnirtingus susirėmimus tarp vyriausybės pajėgų ir prorusiškų sukilėlių žuvo dešimtys civilių.

Kautynės suintensyvėjo, kai Kijevas, kaip atrodo, sustiprino pastangas sutriuškinti silpstančius sukilėlius šalies rytuose prieš naują diplomatijos etapą, per kurį ateinančią savaitę Rusijos ir Ukrainos prezidentai turėtų pirmąkart susitikti po ilgokai užsitęsusios nebendravimo pauzės.

Kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka sakė, kad vienas šturmo lėktuvas Su-25 buvo numuštas netoli antrosios didžiausios sukilėlių tvirtovės Luhansko, kur vyriausybės pajėgos, kaip teigiama, pastarosiomis dienomis susigrąžino kontrolę keliuose rajonuose.

A.Lysenka sakė, kad dar per anksti sakyti, kas numušė tą lėktuvą, kuris tapo naujausiu Ukrainos pajėgų prarastu kariniu orlaiviu, ir koks yra jo piloto likimas.

Tuo tarpu per susirėmimus didžiausiame sukilėlių kontroliuojamame Donecko mieste ir jo apylinkėse pastarąją parą vykę susirėmimai nusinešė 43 civilių gyvybes, nurodė vietos pareigūnai.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai matė intensyvų apšaudymą iš minosvaidžių miesto centre netoli modernaus Donecko futbolo klubo „Šachtar“ stadiono, vyriausybės pajėgoms stiprinant savo spaudimą sukilėliams, įsitvirtinusiems šio kasybos pramonės regiono pagrindiniame centre.

Tuo tarpu Ukrainos prezidentas Petro Porešenka ruošiasi kitą savaitę planuojamam susitikimui Minske su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, Baltarusijos ir Kazachstano vadovais, taip pat Europos Sąjungos pareigūnais.

Tas susitikimas vyks po to, kai Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį atskris į Kijevą, demonstruodama palaikymą Ukrainos provakarietiškai vyriausybei.

P.Porošenka šią savaitę sakė, kad armija persigrupuoja, tęsdama puolimą prieš separatistų tvirtoves Donecką ir Luhanską bei siekdama suskaldyti sukilėlių kontroliuojamas teritorijas, kad būtų užkirstas kelias ginklų tiekimui iš Rusijos.


Šiame straipsnyje: UkrainaRusijakarasseparatistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Galas ateina kijevo fasistam Zydu banditam laikas begti i lietuva pas savo drauge

Čiubaka

Čiubaka portretas
Donecko centrą apšaudė ukrainos armijos diversinė grupė (du minosvaidžiai, dengiami trijų snaiperių). Vėliau kovotojai juos sunaikino

Kapitan Pronin

Kapitan Pronin portretas
Gal skamba idiotiskai, bet Kievo kariai ir Baltijos Saliu SS padaliniai nera fashistai, nes i ja kariai buvo renkami priverstinai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių