Ukrainoje susirėmimai nusinešė dar šešių žmonių gyvybes

  • Teksto dydis:

Jau 13 mėnesių vykstantis karas, įsiplieskęs, kad separatistai atsisakė pripažinti į valdžią Kijeve atėjusią provakarietišką vyriausybę, nusinešė jau beveik 6,3 tūkst. žmonių gyvybių, o dar per milijonas gyventojų liko be pastogės.

Keturi prorusiški separatistai, vienas Ukrainos vyriausybės pajėgų karys ir vienas civilis žuvo per pastarąją parą vykusius susirėmimus Rytų Ukrainoje, pažeidžiančius vasarį paskelbtas paliaubas, antradienį pranešė pareigūnai.

Civilis žuvo per artilerijos apšaudymą Avdijivkos kokso ir chemijos gamykloje, esančioje šalia separatistų faktinės sostinės Donecko.

Tas apšaudymas įmonėje sukėlė gaisrą ir nedidelį amoniako nuotėkį, žurnalistams sakė Ukrainos kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka, nepateikdamas daugiau detalių.

Pasak jo, per susirėmimus konflikto zonoje dar 12 Ukrainos karių buvo sužeisti.

Separatistų kontroliuojamos Luhansko srities gubernatorius, kuris yra pavaldus Kijevui, nurodė, kad vienas karys žuvo, kai kariuomenės greitosios pagalbos automobilis buvo apšaudytas netoli sienos su Rusija. Kol kas neaišku, ar gubernatorius turėjo omenyje tą patį karį, kurio žūtis buvo paminėta per A.Lysenkos kasdienę spaudos konferenciją.

Tuo tarpu separatistų atstovai nurodė, kad per pastarąją parą žuvo keturi jų kovotojai, o dar trys buvo sužeisti.

Įnirtingiausios kautynės vyko Šyrokynės miestelyje netoli strategiškai svarbaus Mariupolio uostamiesčio, nurodė abiejų konflikto pusių ginkluotųjų pajėgų pareigūnai.

Jau 13 mėnesių vykstantis karas, įsiplieskęs, kad separatistai atsisakė pripažinti į valdžią Kijeve atėjusią provakarietišką vyriausybę, nusinešė jau beveik 6,3 tūkst. žmonių gyvybių, o dar per milijonas gyventojų liko be pastogės.


Šiame straipsnyje: Ukrainaseparatistaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
O man nusispjauti ant propagandos tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės, norėčiau objektyvios ir nešališkos informacijos ,o ne kraiko megztaberečiams kralikams.

to taigi

to taigi portretas
Sumaišei medios priemones, čia tau ne kremliaus propagandos ruporas..

taigi

taigi portretas
Rašliava, rašliava, rašliava...Ar cenzūra neleidžia parašyti , kad per vakarykšti ukrainiečių artilerijos apšaudymą nužudytas civilis vyras ir vienuolikametė jo dukra , dar trys civiliai sunkiai sužeisti . Sąmoningai apšaudė gamyklą , kad pasklidus amoniakui apnuodytų žmones, oi tai tai , tai kas nesilaiko paliaubų? Kas žudo civilius? Šlykštu, kažkodėl subtiliai nutylimos ESBO stebėtojų , Raudonojo kryžiaus ir kitų tarptautinių organizacijų išvados, gi jos vienodai nepalankios abiems pusėms.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių