Ukraina: tyrimo išvados įrodo Rusijos dalyvavimą lėktuvo numušime

  • Teksto dydis:

Kijevas trečiadienį pareiškė, kad Nyderlandų vadovaujamų tyrėjų išvados dėl reisu MH17 skridusio lėktuvo katastrofos virš prorusiškų separatistų kontroliuojamos teritorijos rytinėje Ukrainoje įrodo, jog Rusija yra tiesiogiai susijusi su 298 juo skridusių žmonių mirtimi.

„Ši informacija dar kartą byloja apie tiesioginį valstybės agresorės dalyvavimą lėktuvo numušime“, – sakoma Ukrainos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Ukraina vadina Rusiją „agresore“, kuri suplanavo ir palaiko daugiau nei dvejus metus trunkančią prorusiškų separatistų kovą su Ukrainos vyriausybės pajėgomis, nusinešusią daugiau nei 9,6 tūkst. žmonių gyvybių. Maskva šiuos kaltinimus neigia.

„Tai padarys galą visiems Rusijos bandymams diskredituoti Jungtinės tyrimų grupės veiklą ir išvadas, skleisti iškraipytą ir sufabrikuotą informaciją“, – nurodė Ukrainos ministerija.

Vienas aukšto rango prorusiškų separatistų pajėgų vadas rytinėje Ukrainoje trečiadienį atmetė Nyderlandų vadovaujamo tyrimo išvadas, kad Malaizijos oro linijų lėktuvą numušė iš sukilėlių kontroliuojamos teritorijos paleista raketa.

„Donecko liaudies respublikos pajėgos negalėjo šauti į lėktuvą iš „Buk“ komplekso, nes mes neturime tokių ginklų“, – generolas Eduardas Basurinas iš Donecko telefonu sakė naujienų agentūrai AFP.

Nyderlandų vadovaujami tyrėjai trečiadienį paskelbė radę įrodymų, kad oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lainerį 2014-ųjų liepą numušęs mobilusis raketų kompleksas „Buk“ buvo atgabentas į separatistinio konflikto krečiamą Rytų Ukrainą iš Rusijos, o paskui sugrąžintas į Rusijos teritoriją.

Tyrėjai taip pat nustatė, kad raketa buvo paleista iš tuo metu prorusiškų separatistų kontroliuotos teritorijos.

Tačiau tyrėjų grupė tiesiogiai nekaltina Maskvos parūpinus separatistams raketą ir jos transportavimo sistemą. Rusijos vyriausybė atkakliai neigia kaip nors prisidėjusi prie lėktuvo numušimo.

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs keleivinis laineris „Boeing 777“ buvo numuštas 2014 metų liepą virš sukilėlių kontroliuojamos rytinės Ukrainos. Žuvo visi juo skridę 298 žmonės, tarp kurių buvo 196 Nyderlandų piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
kad ta raketa buvo tarybinė,tqai nieks ir nesiginčija,o kad lėktuvą nušovė ukrų banderlogai irgi nieks nesiginčija ir tai padarė amerikonų užsakymu

Politika aukščiau už tiesa

Politika aukščiau už tiesa portretas
Tokias išvadas leidžia daryti tai kad Rusija ir Sirijos armija baigia išvaduoti nuo JAV ginkluojamų teroristų Alepą. Jei nesisektų Rusijai tai padaryti išvados būtu kitokios.

Rimas

Rimas portretas
Malaizijos lėktuvas numuštas raketa, naudojama Ukrainos, bet ne Rusijos armijoje Paskelbta: 2016-09-15 04:38 Autorius: ekspertai.eu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių