Ukraina neatitrauks savo pajėgų, kol visos šalys nenutrauks ugnies

  • Teksto dydis:

Ukrainos kariškiai sekmadienį paskelbė, kad neatitrauks savo pajėgų nuo fronto linijos, kol visos šalys nesilaikys ugnies nutraukimo pagal naujojo taikos plano sąlygas.

„Vienas pagrindinių (Minske pasirašyto susitarimo) punktų yra principas dėl ugnies nutraukimo. Kiti punktai eina po jo, – sakė Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka. – Tačiau tas pirmasis punktas dar neįvykdytas, tad negalime kalbėti apie kitus punktus“.

„Jeigu (Ukrainos pajėgos) bus atitrauktos, tai bus daroma vienu laiku su Rusijos pajėgų išvedimu“, – pridūrė atstovas.

Po Minsko – du žuvę ukrainiečių kariai

Ukraina sekmadienį paskelbė, kad nuo šeštadienio, kai Kijevas ir prorusiški separatistai pasirašė naują taikos planą, per kovas šalies rytuose žuvo du jos kariai.

Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka sakė, kad per pastarąsias 24 val. taip pat buvo sužeisti dar aštuoni Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nariai, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Nuo pradinio ugnies nutraukimo, dėl kurio buvo susitarta rugsėjo 5 dieną, iš viso žuvo 37 civiliai gyventojai ir kariai, bet naujausios aukos yra pirmosios, apie kurias pranešta po to, kai šeštadienį Minske buvo pasirašytas platesnis taikos planas.

Separatistų nuostoliai nežinomi.

Bendrai nuo balandžio mėnesio, kai kilo šis konfliktas, žuvo beveik 2,9 tūkst. žmonių, neskaitant tų 298 žmonių, kurie neteko gyvybių liepos mėnesį Rytų Ukrainoje numušus keleivinį Malaizijos lėktuvą, nurodo Jungtinės Tautos.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeseparatistaiAndrijus LysenkaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Kijevo fasistam reikalingas karas ir nei viena diena kijevo fasistai nesilaike paliaubu Manau kad greitai kijevo fasistai prades kara
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių