Turkijoje išpuolį įvykdžiusi mirtininkė susijusi su kurdais ir džihadistais

  • Teksto dydis:

Sprogdintoja mirtininkė, kuri šią savaitę susisprogdino Turkijos Bursos miesto centre, buvo susijusi su kurdų kovotojais ir, taip pat, kovojo Sirijoje su džihadistais, pranešama penktadienį.

Priešais mečetę buvusioje Osmanų imperijos sostinėje Bursoje trečiadienį susisprogdinusios moters pirštų atspaudų nepavyko paimti, bet jos tapatybė buvo nustatyta po DNR testo, pranešė dienraštis „Hurriyet“.

Nustatyta, kad tai Suzan B., priklausiusi Kurdistano darbininkų partijai (PKK), kuri nuo praėjusios vasaros, kai žlugo paliaubos, kovoja su Turkijos saugumo pajėgomis.

Nurodoma, kad ta moteris taip pat kurį laiką kovojo Sirijoje su „Islamo valstybės“ (IS) džihadistais, Kurdų gynybos junginių (YPG) gretose, o balandžio mėnesį grįžo atgal į Turkiją.

Tai atitinka Turkijos vyriausybės teiginius, kad YPG yra PKK atšaka Sirijoje, nors tai ginčija Vašingtonas, kuris dirba su šia Sirijos kurdų grupuote kaip su sąjungininkais kovoje su IS.

„Hurriyet“ šaltiniai sakė, kad Suzan B. kovojo su IS mūšyje už Sirijos pasienio miestą Kobanę, kurį pernai laimėjo kurdai.

Turkijos pareigūnai po trečiadienio išpuolio, kuris vėl supurtė šalį po šiais metais įvykdytų kruvinų atakų, sulaikė 15 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių