Turkija vėl smogė Sirijos kurdų pajėgoms

  • Teksto dydis:

Turkija antrą kartą per mažiau nei tris paras smogė Sirijos kurdų pajėgų taikiniams šiaurės Sirijoje, šeštadienį pranešė kariškiai, kuriuos citavo valstybinė žiniasklaida.

Raketos penktadienį pataikė į 70 Liaudies apsaugos dalinių (YPG) taikinių, sakoma ginkluotųjų pajėgų pareiškime, kuriame nenurodoma, ar žuvo YPG kovotojų.

Du Ankaros remiamos Sirijos opozicijos kovotojai buvo sužeisti, kai YPG pradėjo šaudyti Džarabulaus mieste, nurodė kariškiai, kuriuos citavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Turkija YPG ir kurdų Demokratinės sąjungos partiją (PYD) laiko teroristinėmis grupuotėmis, susijusiomis su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK), kuri nuo 1984 metų vykdo sukilimą Turkijoje.

JAV ir Europos Sąjunga PKK laiko teroristine organizacija.

Vėlai trečiadienį iš turkų lėktuvų buvo smogta YPG pozicijoms; ginkluotosios pajėgos paskelbė, kad nukovė iki 200 YPG kovotojų, bet padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė mažesnį skaičių.

SOHR duomenimis, žuvo mažiausiai 11 kovotojų iš JAV remiamo aljanso „Sirijos demokratinės jėgos“ (SDF), kurį sudaro maždaug 30 tūkst. kurdų ir arabų kovotojų, o dar 24 buvo sužeisti.

Turkija ginčijosi su JAV dėl YPG: amerikiečių parama šiai Sirijos kurdų grupuotei kelia trintį tarp dviejų NATO sąjungininkių.

Nepaisydamas Ankaros protestų, Vašingtonas mano, kad YPG yra efektyviausia jėga kovojant su „Islamo valstybe“ Sirijoje.

Turkijos premjeras Binali Yildirimas (Binalis Jildirimas) penktadienį sakė, kad JAV daro klaidą, remdamos Sirijos kurdų kovotojus.

„Deja, Jungtinių Valstijų (praktika) naudoti juos prieš „Daesh“ (IS) ir aprūpinimas ginklais yra didelė klaida. Mes tai jiems aiškiai pasakėme“, – sakė jis.

Minėti smūgiai buvo dalis rugpjūčio 24 dieną pradėtos Ankaros operacijos Šiaurės Sirijoje, siekiant nustumti IS nuo Turkijos sienos ir sustabdyti YPG judėjimą į vakarus.

Turkija į Siriją padėti sukilėliams pasiuntė dešimtis tankų ir šimtus karių. Armija nurodo, kad nuo rugpjūčio jau užimta 1 265 kv. kilometrų.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) ne kartą reiškė nepritarimą „teroro koridoriui“, turėdamas omenyje kurdų „kantonų“ Afrino ir Kobanės susijungimą. Turkija yra pasiryžusi neleisti, kad kurdai suvienytų savo kontroliuojamas teritorijas prie šalies sienos.

Armija nurodė, kad per naujausius veiksmus taip pat smogė 52 IS taikiniams Šiaurės Sirijoje, o naujienų agentūra „Dogan“ pranešė, kad per susirėmimus su IS žuvo septyni Ankaros remiami sukilėliai.


Šiame straipsnyje: SirijaSirijos kurdaiTurkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

NETOLIARUOTINA

NETOLIARUOTINA portretas
KODĖL LEIDŽIAMA TURKAMS NAIKINTI KITŲ TAUTŲ ŽMONES ? Jie beveik išnaikinę armėnus , didelę dalį graikų , o dabar naikina kurdus , nors tie ir musulmonai

Turkija

Turkija portretas
yra baisi šalis. Ji vykdė armėnų genocidą, o dabar tą patį daro ir su kurdais. Kaip Amerika gali tai toleruoti, nesuprasi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių