Tuniso sostinėje nukautas septynis draugus nušovęs karys

  • Teksto dydis:

Tunise vienas kapralas pirmadienį nušovė septynis savo kolegas ir pats buvo nušautas, pranešė Gynybos ministerija.

Pranešime taip pat nurodoma, kad karys turėjo psichologinių problemų.

Per šį susišaudymą „žuvo septyni kariai ir pats šaulys. Dešimt karių sužeisti, vienas yra sunkios būklės“, – nurodė ministerijos atstovas Belhassenas Oueslati (Belhasenas Veslatis) per spaudos konferenciją.

„Jis puolė vieną vyrą peiliu, atėmė iš jo ginklą ir ėmė šaudyti į savo draugus, kurie tuo metu atidavė pagarbą vėliavai“, – sakė jis.

Pasak ministro, „jis turėjo problemų savo šeimoje, taip pat ir psichologinių“, kaip tik todėl jam buvo „uždrausta nešiotis ginklą“ ir jam buvo skiriamos „lengvesnės užduotys“.

B.Oueslati vadino šį šaudymą „paskiru“ incidentu.

„Tyrimas parodys, ar tai buvo teroro aktas, ar ne“, – pridūrė jis, nepaisydamas Gynybos ministerijos ankstesnio pareiškimo, kad tai nebuvo teroro aktas.

Kol kas neaišku, kas karį paskatino įvykdyti šį neįprastą išpuolį. Po šaudymo į įvykio vietą buvo pasiųstas policijos pastiprinimas, pareigūnai šukavo aplinkines gatves, virš kareivinių skraidė sraigtasparnis. Gynybos ministerija taip pat nurodė, kad šalia esanti mokykla buvo evakuota.

Pareigūnai stengėsi nuraminti visuomenę mieste, kuriame tebetvyro didelė įtampa po kovo 18-osios atakos Bardo nacionaliniame muziejuje, kur buvo nužudyti 22 žmonės, daugiausiai užsieniečiai turistai.

Bušušos kareivinės, kuriose įvyko pastarasis incidentas, yra maždaug už kilometro nuo šio muziejaus.

Vidaus reikalų ministras Mohamedas Ali Aroui (Mohamedas Alis Arvis) sakė, kad pirmadienį įvykęs incidentas nelaikomas teroro išpuoliu. Interviu nacionaliniam radijui jis sakė, kad buvo šaudoma kareivinių viduje, todėl tikėtina, kad priežastis buvo karių tarpusavio ginčas. Gynybos ministerijos atstovas B.Oueslati pridūrė, kad padėtis buvo suvaldyta prieš pietus.

Tunisas, kuriame 2001 metais buvo nuverstas ilgametis sekuliarių pažiūrų diktatorius, kovoja su saugumo pajėgas puldinėjančiomis islamistų grupuotėmis, palaikančiomis ryšius su džihadistų judėjimais „Islamo valstybė“ ir „al Qaeda“.


Šiame straipsnyje: Tunisasnušovėnusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių