Traukinio katastrofa Ispanijoje: žuvo mažiausiai keturi žmonės (atnaujinta)

  • Teksto dydis:

Ispanijos šiaurės vakaruose Galisijos regione keturi žmonės žuvo, o 47 sužeistieji buvo nugabenti į ligoninę penktadienį nuo bėgių nulėkus traukiniui, pranešė pareigūnai.

Traukinys turėjo tris vagonus. Priekinis visiškai nulėkė nuo bėgių ir atsitrenkė į stulpą šalia geležinkelio. Du galiniai vagonai liko stovėti ant geležinkelio pylimo.

Nelaimė įvyko netoli Porinjo miestelio, traukiniui važiuojant iš Galisijos miesto Vigo į Portugaliją.

Galisijos pareigūnai nurodė, kad per trijų vagonų traukinio, vežusio apie 65 žmones, avariją žuvo trys žmonės.

Televizijos reportaže matėsi vienas ant šono nuvirtęs vagonas, o traukinio priekis buvo smarkiai sulаmdytas.

Į avarijos vietą nuskubėjo greitosios pagalbos automobiliai ir sraigtasparniai.

Ispanijos geležinkelių bendrovė „Adif“, atsakinga už šią liniją, nurodė, kad avarija įvyko apie 9 val. 30 min. vietos (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku, traukiniui nepasiekus Porinjo stoties.

„Šis kelias labai tiesus“, – pabrėžė bendrovės atstovė.

Vietos dienraščio „La Voz de Galicia“ paskelbtose nuotraukose matosi medikai, teikiantys pagalbą keleiviams stoties platformoje.

Įvykio liudininkas Ramonas Gonzalezas (Ramonas Gonsalesas) sakė Ispanijos televizijai, kad pasigirdo „labai garsus trenksmas“.

„Buvo pilna juodų dūmų, – vyras sakė telefonu. – Bėgiai ten tiesūs, todėl tai – nėra normalu.“

„Čia esama kažkiek sužeistųjų, bet jų būklė nelabai sunki – sunkiai sužeisti žmonės buvo greitai evakuoti“, – pabrėžė R. Gonzalezas.

Savo pranešime Ispanijos geležinkelių bendrovė „Renfe“ nurodė, kad traukinys priklauso Portugalijai, o jo mašinistas yra tos pačios šalies pilietis. Kompanija pridūrė, kad geležinkeliu, kuriame įvyko avarija, sustabdytas traukinių eismas.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad mašinistas buvo tarp aukų, bet pareigūnai kol kas to nepatvirtino.

Tame pačiame Galisijos regione 2013 metais įvyko viena didžiausia visų laikų geležinkelio katastrofų Ispanijoje. Tąsyk traukiniui nulėkus nuo bėgių posūkyje ir įsirėžus į betoninę sieną Santjago de Kompostelos miesto pakraštyje žuvo apie 80 žmonių, o dar 144 buvo sužeisti. Nustatyta, kad traukinys į posūkį įvažiavo dvigubai didesniu greičiu negu leistina.

Ikiteisminio tyrimo metu padaryta išvada, kad avarijos priežastimi tapo mašinisto neatidumas, nes jis tuo metu kalbėjosi telefonu su traukinio konduktoriumi.

Mašinistui buvo pateikti kaltinimai dėl netyčinio nužudymo, bet jis buvo paleistas už užstatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių