Tragedija JAV: vienuolikmetis dėl šuns nušovė aštuonmetę kaimynę

  • Teksto dydis:

JAV Tenesio valstijoje paprastas vaikų kivirčas dėl šuniuko baigėsi tragedija - vienuolikametis berniukas nušovė savo aštuonerių metų kaimynę.

Kaip papasakojo dukters gedinti Latasha Dyer (Lataša Dajer), mergaitė žaidė kieme, kai berniukas paprašė parodyti jam savo šuniuką. Kai McKayla (Makeila) pasakė „ne“, neilgai trukus berniukas jai šovė į krūtinę.

„Kai atsikėlėme gyventi į Vait Painą, šis berniukas ėmė priekabiauti prie McKaylos“, - pasakojo L.Dyer televizijai „WATE 6“.

Vaizdo siužetas, kuriame mergaitės motina pasakoja apie tragediją, sekmadienį buvo paskelbtas šios televizijos interneto svetainėje.

„Jis iš jos šaipėsi, pravardžiavo, tiesiog blogai su ja elgėsi. Man dėl jo teko eiti pas mokyklos direktorių. Tuomet jis kuriam laikui liovėsi, ir tuomet vakar staiga į ją šovė“, - pasakojo mergaitės motina.

Sukrėstai L.Dyer sunkiai sekėsi tramdyti sielvartą, kai ji, stovėdama prie savo namų slenksčio Vait Paine, vietos televizijai pasakojo apie šią tragediją.

„Noriu, kad ji grįžtų ir galėčiau vėl ją apkabinti. Tai neteisinga. Myluokite ir bučiuokite savo vaikus kasvakar, nes negalite būti tikri, kad kitą dieną būsite drauge, - sakė moteris. - Tikiuosi, kad berniukas gavo pamoką, atėmęs mano vaikelio gyvybę. O aš nebegaliu jos susigrąžinti.“

Motina sakė, kad McKayla buvo jos „brangi mažylė, mamos dukrytė“.

„Ji mokėjo priversti šypsotis net būnant prasčiausios nuotaikos“, - pasakojo moteris.

Džefersono apygardos šerifas Budis McCoigas (Badis Makoiganas) sakė, kad berniukui buvo pareikštas kaltinimas dėl pirmojo laipsnio žmogžudystės.

Teisėjas nurodė iki kito teismo posėdžio, kuris paskirtas spalio 28 dieną, laikyti vaiką nepilnamečių sulaikymo įstaigoje.

„Tai tragiškas incidentas, kai vienuolikametis vaikas atima gyvybę aštuonerių metų vaikui“, - sakė šerifas telefonu AFP.

Netoli Noksvilio esantį nedidelį Vait Paino miestelį smarkiai sukrėtė ši tragedija. Vietos mokykla ir bažnyčia stengiasi padėti bendruomenei atsigauti po patirto šoko, sakė B.McCoigas.

Berniukas į aštuonmetę šovė iš savo namų, tėvo legaliai laikomu 12-o kalibro šratiniu šautuvu. Tragedija įvyko šeštadienį apie 19 val. 30 min., nurodė šerifas.

„Jie buvo kaimynai. Čia visi vaikai kartu žaidžia, pažįsta vieni kitus, drauge lanko mokyklą“, - sakė B.McCoigas per spaudos konferenciją.

Šerifas atsisakė atskleisti daugiau detalių, nurodęs, kad nusikaltimą įvykdžiusio berniuko šeimoje auga dar penki vaikai, o mergaitės - du.

„Mėginame juos apsaugoti, nes ši tragedija paveikė ir juos“, - sakė pareigūnas.

Vaikų kaimynė Chastity Arwood (Čestiti Arvud) pasakojo žiūrėjusi futbolo rungtynes, kai išgirdo šūvį. Išbėgusi į lauką ji pamatė žolėje gulinčią mergaitę, kuri smarkiai kraujavo.

„Tas ginklas turėjo gulėti užrakintas ar mažų mažiausiai būti nepasiekiamas ranka“, - sakė moteris.

„Mėginu guosti jos mamą, tetą, močiutę, senelį, sesę ir brolį - tai sunkiausias dalykas, kurį man yra tekę daryti“, - pridūrė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių