Teroristu pasiskelbęs girtas lenkų benamis stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Girtas benamis lenkas, pasiskelbęs esantis „teroristas“ ir išprovokavęs surengti didelę saugumo pajėgų operaciją Amsterdamo oro uoste, buvo apkaltintas klaidinamų pranešimu apie bombą, ketvirtadienį pranešė prokurorai.

Vyras, kurio vardas neskelbiamas, buvo paleistas ketvirtadienio rytą, praleidęs dvi naktis areštinėje, – po to kai olandų karo policija antradienio vakarą evakavo dalį Schipholio oro uosto.

„Kai saugumo pajėgos paklausė, ar jis turi bombą, jis iš pradžių pasakė „Taip“, o vėliau tai paneigė“, – nurodė Nyderlandų prokuratūra.

Tas Lenkijos pilietis turės stoti birželio 21 dieną prieš Amsterdamo pietinio Harlemo rajono teismą dėl „klaidinamo bombos pavojaus sukėlimo“.

25 metų vyras, kuris sakė policijai „esantis teroristas“, išprovokavo saugumo pajėgų operaciją antradienio vakarą, kai policija gavo pranešimą apie „įtartiną padėtį“.

Jis turėjo dvi kuprines, kurios galbūt buvo pavogtos, ir numetė jas oro uosto viešosios erdvės pakraštyje.

Kai specialiai dresuoti šunys parodė, kad tose kuprinėse gali būti sprogmenų, policija pasiuntė išminuotojų komandą.

Jokių sprogmenų nebuvo rasta, bet ginkluoti karo policijos pareigūnai jau buvo evakavę šimtus žmonių iš judraus Schipolio oro uosto pagrindinės aikštės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių