Teksase sutuoktinius nušovusiam vyrui įvykdyta savanoriška mirties bausmės

  • Teksto dydis:

Pietinėje JAV Teksaso valstijoje trečiadienį buvo įvykdyta egzekucija prieš 13 metų kaimynus sutuoktinius nužudžiusiam vyrui, kuris už šį nusikaltimą pats pasiprašė mirties bausmės.

Pareigūnai įvykdė mirties bausmę 58-erių metų Barney Fulleriui (Barniui Fuleriui). Teksase atliekama daugiausiai egzekucijų, nors visoje šalyje įvykdomų mirties bausmių mažėja.

„Neturiu ką pasakyti, galite tęsti, prižiūrėtojau Jonesai (Džounsai)“, – pasakė B. Fulleris, kai jam buvo suteiktas paskutinis žodis. Tuomet Teksaso baudžiamojo teisingumo departamento pareigūnai suleido jam mirtiną injekciją. Ši egzekucija buvo pirmoji valstijoje per pastarąjį pusmetį.

B. Fulleris buvo paskelbtas mirusiu 19 val. 1 min. vietos (ketvirtadienį 3 val. 1 min. Lietuvos) laiku. Jis tapo 16-uoju JAV kaliniu, kuriam šiemet buvo įvykdyta mirties bausmė.

Jis buvo nuteistas už šiurpų kaimynų Nathano ir Annette Copelandų (Neitano ir Anet Kouplendų) nužudymą 2003 metų gegužę.

Kaltinamajame akte nurodyta, kad pora anksčiau skundėsi dėl ginklų mėgėjo B. Fullerio grasinimų telefonu.

Įsiutęs dėl gauto šaukimo į teismą, B. Fulleris visą naktį girtavo, o vėliau, pasiėmęs kelis ginklus, pasirodė kaimynų namuose.

Pirmiausiai jis iš pusiau automatinio šautuvo apšaudė Copelandų namo fasadą, į kurį paleido 60 kulkų.

Vaikai liko gyvi

Tuomet B. Fulleris įsiveržė į vidų. Miegamajame jis nušovė vyrą, o vonios kambaryje – besislepiančią moterį, nurodoma teismo dokumentuose.

Prieš pat nušaunama A. Copeland paskambino pagalbos telefonu, o operatorius aiškiai girdėjo B. Fulerį sakant: „Vakarėlis baigtas, kale!“

Tuomet užpuolikas dukart šovė į poros 14-metį sūnų, tačiau jis išgyveno. Šaulys neaptiko ir jų 10-metės dukros, nes nerado kaip įjungti šviesą jos kambaryje.

B. Fulleris atsisakė skųsti bausmę ir pareiškė, kad gyvenimo sąlygos, laukiant kol bus įvykdyta mirties bausmė, yra nepakeliamos.

Jis tapo 143-uoju kaliniu nuo 1977 metų, „savanoriškai“ sutikusiu, kad jam būtų įvykdyta egzekucija, nurodoma Mirties bausmių informacijos centro tinklapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deima

Deima  portretas
ne nereikejo jo nervuoti ir viskas butu buve gerai :D

...

... portretas
Tokie ne injekcijos verti, o kulkos į pakaušį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių