Malaizijos lėktuvo kritimo zonoje Ukrainoje – žmonių palaikai

  • Teksto dydis:

Rytų Ukrainoje tarptautiniai ekspertai, penktadienį vėl ėmęsi darbo, Malaizijos lėktuvo MH17 kritimo vietovėje rado dar žmonių palaikų, pranešė Olandijos vyriausybė.

„Šiai dienai 70 olandų ir australų ekspertų baigė savo darbą MH17 kritimo vietoje, – sakoma teisingumo ministro pranešime. – Visi rastieji žmonių palaikai bus išgabenti“.

Pastangoms išgabenti likusius palaikus iš katastrofos vietos trukdo kovos tarp Ukrainos pajėgų ir prorusiškų separatistų.

Lig šiol į Olandiją, netekusią 193 savo piliečių per lėktuvo katastrofą liepos 17 dieną, išgabenta daugiau kaip 200 karstų, bet daugelį iš 298 lėktuve buvusių žmonių palaikų dar reikia surasti ir išvežti, kai aplink nerimsta kovos veiksmai.

„Esame patenkinti, kad dabar tikrai galime šiuos palaikus išsiųsti į Nyderlandus“, – sakė Pieteris Jaapas Aalbersbergas (Piteris Japas Albersbergas), iš Olandijos atsiųstas vadovauti aukų pargabenimo misijai policijos pareigūnas.

„Manome, kad tai padės nuraminti artimųjų netekusius žmones. Jaučiame palengvėjimą, kad galime čia dirbti“, – pažymėjo jis.

Aukų pargabenimo misija įsirengs naują bazę Soledare, esančiame į šiaurės vakarus nuo lėktuvo kritimo vietos, sakoma pranešime.

Pagrindinė logistikos bazė liks Charkove.

Per susirėmimą naktį žuvo 14 žmonių, tarp jų 10 karių

Susirėmimas, vykęs praeitą naktį netoli oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvo sudužimo vietos rytų Ukrainoje, nusinešė 14 žmonių, įskaitant 10 vyriausybės pajėgų karių, gyvybes, penktadienį pranešė vienas kariškių atstovas.

„Žinoma, kad žuvo iš viso 14 žmonių, tačiau keturių palaikai dar neatpažinti ir gali priklausyti Ukrainos kariams arba teroristams“, – sakė atstovas Oleksijus Dmytraškivskis.

Pasak jo, „kol kas kalbame apie 10 žuvusių Ukrainos karių“ per susirėmimą Šachtarsko mieste, esančiame už maždaug 25 kilometrų nuo Malaizijos lainerio sudužimo vietos.

Ukrainos kariškiai anksčiau nurodė, kad tie kariai pateko į prorusiškų sukilėlių pasalą.

Ukrainos kariškiai anksčiau nurodė, kad tie kariai pateko į prorusiškų sukilėlių pasalą.

Šis kruvinas susirėmimas sutrikdė trumpai trukusią ramybę karo krečiamame regione, kuria pasinaudoję tarptautiniai ekspertai nuvyko prie Malaizijos lainerio nuolaužų, mėgindami pradėti stringantį tyrimą dėl numanomo išpuolio.

Ukrainos kariškiai sakė atnaujinsiantys didelį puolimą prieš separatistų kovotojus po vieną dieną trukusio ugnies nutraukimo, tačiau tikino, kad kariai nevykdys operacijų netoli lainerio sudužimo vietos.

Vyriausybės pajėgos penktadienį pranešė apie padarytą pažangą, kai buvo susigrąžintas Novyj Svito kaimas, esantis už maždaug 25 kilometrų į pietryčius nuo pagrindinės sukilėlių sostinės Donecko.

Taip pat vykdomos operacijos, siekiant užtikrinti kontrolę prie sienos su Rusija, per kurią, kaip teigia Kijevas, sukilėliai gauna ginklų ir kitokių atsargų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau seniai

jau seniai portretas
rašiau, kad pasienį su rusija būtina atitverti geležine siena. dabar turime, ką turime. Būtina palaikyti kovotojus su separatistais, kuriuos ginklais maitina didžiarusiškos šovinistinės putino gaujos. Stebiuosi, kad Ukrainai niekas netiekia ginklų, o tai daryti būtina, nes visa ukrainiečių armija yra janukovičiaus išvogta ir nusilpninta. tai padaryta tyčia, nes jau tada buvo sutarta su janukovičiumi, kad ruskiai puls Ukrainą, neva savųjų ruskių gelbėti. Tai kaip dabar jaučiasi tie "nuskriaustieji" ruskiai? Ar išgelbėjo juos nežinia nuo ko, putino banditai? Ar jiems gera gyventi Luhanske ir visur, kur tik yra tų niekšų samdinių? Ar gera? kaip jaučiasi tie sumauti ruskiai, kurie su gėlėmis pasitiko grobikų kovotojus? kaip gyvenasi ruskių vaikams be vandens ir maisto? Juk tie ruskiai tikėjosi atplėšti gabalus Ukrainos žemių ir išvyti ukrainiečius, bet, atrodo, istorija pakryps kitaip.

glazura

glazura portretas
Pagaliau ,kiek gali testis tas nevisaverciu seperatistu zaidimas Izoliuoti pasieni su rusija
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių