Tarp Prancūzijoje suimtų sirgalių – Rusijos ultradešiniųjų simbolis

  • Teksto dydis:

Rusijos futbolo gerbėjų asociacijos vadovas ir ultradešiniųjų atstovas antradienį pranešė buvęs tarp rusų sirgalių, kuriuos sulaikė prancūzų policija pietinėje Prancūzijoje ir šeši iš kurių yra išvaromi iš šalies.

Aleksandras Špryginas, kuris yra nacionalistinių pažiūrų politiko Igorio Lebedevo padėjėjas, prancūzų policijai apsupus rusų sirgalių autobusą, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė: „Tai yra cirkas“. „Mes esame oficiali Rusijos sirgalių grupė!“, – parašė jis.

„Policija užsideda ekipuotę, traukia šokerius (eletros šoko prietaisus)! Nori šturmuoti!“, – parašė jis tinkle „Twitter“, kai prancūzų policininkai apsupo rusų sirgalius autobuse.

Prancūzijos pareigūnai pranešė, kad jie tikrina rusų sirgalių dokumentus prie vieno Marselio viešbučio, norėdami įsitikinti, ar jie nekelia pavojaus.

Prancūzų pareigūnai nutarė pakeisti antradienį pakeliui į Lilį sulaikytų rusų sirgalių deportavimą į išvarymą, pranešė A.Špryginas.

„Prancūzai atsisakė griežtos formuluotės „deportavimas“ ir pakeitė ją į „išvarymą“. Iš esmės tas pats, bet ne taip griežtai juridiškai“, – parašė A.Špryginas tinkle „Twitter“.

Jis paaiškino, kad prancūzai kviečia rusus po vieną, tikrina dokumentus, apieško kiekvieną. Kai bus visi patikrinti, kažkam asmeniškai bus pateiktos pretenzijos; visi, kiriems bus pareikštos pretenzijos bus išvaryti iš šalies.

Pasak A.Šprygino, jis pats į patikrą nuėjo pirmas, buvo patikrintas jo pasas, paskirtas vertėjas. Procedūra vyksta žandarmerijoje. Ją užbaigus visi sulaikytieji perduoti policijai.

Rusijos futbolo sirgaliai tikrinami baiminantis, kad jie gali sukelti daugiau neramumų per šios savaitės rungtynes šeštadienį kilusio smurto protrūkio po Anglijos ir Rusijos komandų varžybų.

Šeši rusų futbolo gerbėjai buvo uždaryti sulaikymo centre, kuriame laukė deportavimo, dar 26 atsisakė išlipti iš savo autobuso, nurodė prancūzų pareigūnai.

A.Špyriginas yra prieštaringai vertinama asmenybė, jis turi nuotraukų, kuriose yra įamžintas su prezidentu Vladimiru Putinu.

Jo viršininkas I.Lebedevas pirmadienį gyrė rusų sirgalius, sakydamas, kad jie „gerai pasirodė“ per susirėmimus Marselyje ir turėtų taip „tęsti toliau“.

„Nematau nieko baisaus fanatų muštynėse, – sakė Igoris Lebedevas, Rusijos futbolo sąjungos vykdomojo komiteto narys ir Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas. – Priešingai, šaunuoliai mūsų vaikinai. Tęskite toliau!“

„Ir nesuprantu aš tų politikų ir valdininkų, kurie smerkia mūsų fanatus. Juos ginti reikia, o kai parvažiuos namo, tada išsiaiškinsime“, – parašė jis tinkle „Twitter“.

A.Špryginas taip pat yra susijęs su nacionalistiniu pažiūrų atlikėju Pauku (Voru) iš radikalios roko grupės „Korozija Metala“.

UEFA antradienį perspėjo Rusiją, kad jo rinktinė bus pašalinta iš Euro 2016 čempionato, jeigu komandos sirgaliai dar kartą pridarys problemų per čempionatą kokiame nors stadione.

Rusijai taip pat buvo skirta 150 tūkst. eurų bauda už neramumus Marselio stadione, kuriame šeštadienį vyko Rusijos ir Anglijos rinktinų varžybos.

UEFA nusprendė, kad Rusija yra atsakinga už neramumus stadione, rasistinius šūkius ir petardų mėtymą per minėtų varžybas Marselyje.

Anglijos futbolo federacijos pareigūnai pareiškė, kad yra susirūpinę saugumu šiauriniame Lilio mieste, kuriame trečiadienį greičiausiai vėl susikirs anglų ir rusų sirgalių keliai.

Lilyje trečiadienį vyks Rusijos ir Slovakijos rinktinių varžybos, o ketvirtadienį Anglijos komanda susitiks su Velso rinktine vos už 35 kilometrų nuo Lilio esančiame Lense.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kukis

Kukis portretas
Deportuoti tuos fasistus namo. Tegul savo dykynese plakasi... :D

LT

LT portretas
Tai kodel nerasot ,kad prancuzu sustabdytas su rusu futbolo sirgaliais nepakluso policijos reikalavimam...bei pateikti patikrai dokumentus ...tada Marselio prokuroras nurode arestuoti visus autobuso keleivius (43 rusijos pilieciai),ir pristatyti i zandarmerija patikrai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių