Tarp dviejų naujų Lokerbio sprogdinimo įtariamųjų – buvęs žvalgybos vadovas

  • Teksto dydis:

Lokerbio lėktuvo sprogdinimo byloje nustatyti du nauji įtariamieji – buvęs Libijos diktatoriaus Muamaro Kadhafi (Muamaro Kadafio) žvalgybos vadovas Abdullah al Senussi (Abdula Senusis) ir Mohammedas Abu Ejaila (Mohamedas Abu Edžaila), penktadienį pranešė vienas vyriausybės Tripolyje atstovas.

A.al Senussi šiuo metu laikomas Tripolio kalėjime, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę dėl protestuotojų žūties per 2011 metų sukilimą prieš M.Kadhafi.

Kol kas jokios papildomos informacijos nebuvo paskelbta apie antrąjį įtariamąjį, siejamą su 1988 metais įvykdytu keleivinio lainerio sprogdinimu, nusinešusiu 270 žmonių gyvybių.

Tripolio vyriausybės atstovas Jamalas Zubia (Džamalas Zubija) išsiuntė pranešimą žurnalistams, kurioje patvirtino įtariamųjų vardus, bet pridūrė, kad Libijos generalinė prokuratūra nebuvo oficialiai informuota apie tuos asmenis.

Škotijos ir JAV tyrėjai ketvirtadienį nurodė nustatę du naujus Libijos piliečius, veikiausiai susijusius su sprogdinimu virš Lokerbio kaimo Škotijoje prieš beveik 27 metus.

Škotijos ir JAV pareigūnai sakė informavę Libiją, kad nori pasiųsti savo tyrėjus į tą Šiaurės Afrikos šalį, dėl kurios kontrolės kovoja dvi besivaržančios vyriausybės ir jas palaikančios ginkluotos grupės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių