Talino merui bus pateikti kaltinimai dėl korupcijos

  • Teksto dydis:

Estijos prokuratūra per ateinančius du mėnesius pateiks nuo pareigų nušalintam Talino merui Edgarui Savisaarui (Edgarui Savisarui) kaltinimus korupcija ir pinigų plovimu, ketvirtadienį pranešė vienas prokuroras.

„Pasiekėme ikiteisminio tyrimo baigiamąjį etapą. Saugumo policija artimiausiu laiku pateiks prokuratūrai baudžiamosios bylos medžiagą. Vėliau prokuratūra pateiks tą medžiagą advokatams, kurie galės susipažinti su visais surinktais įrodymais, išsakyti savo poziciją ir pageidavimus, o prokuratūra sudarys kaltinamąjį aktą“, – vyriausiasis valstybės prokuroras Stevenas-Hristo Evestus (Stevenas Hristas Evestus) sakė dienraščiui „Postimees“.

Po to byla bus perduota nagrinėti teismui.

Jeigu E.Savisaaro kaltė būtų įrodyta, jam gresia iki 10 metų laisvės atėmimo.

2015 metų rugsėjo 22 dieną Estijos generalinė prokurorė Lavly Perling (Lavli Perling) nurodė, kad E.Savisaarui ir dar šešiems asmenims buvo pateikti įtarimai dėl ne vieno kyšio paėmimo atvejo. Pasak jos, 2014–2015 metais sostinės meras ne kartą gavo neteisėtą atlygį: tiek materialinės naudos, tiek lengvatų, kurių vertė – keli šimtai tūkstančių eurų. Surinkta medžiaga rodo, kad E.Savisaaras tuos kyšius imdavo tiek asmeniškai sau, tiek trečiųjų asmenų naudai.

Rugsėjo 30-ąją teismas nušalino E.Savisaarą nuo Talino mero pareigų, kol bus vykdomas šis tyrimas.

Antradienį buvo iškelti papildomi įtarimai dėl neteisėtai Estijos centro partijai paaukotos didelės pinigų sumos paėmimo ir pinigų plovimo dideliu mastu.

Kaip įtariama, E.Savisaaras paslėpė viename Šveicarijos banke beveik 192 tūkst. eurų, iš kurių jis 174 tūkst. eurų panaudojo nuslėpti neteisėtai pinigų kilmei ir jų tikriesiems savininkams. Tyrimas dėl įtariamo pinigų plovimo buvo pradėtas dar 2011 metais.

E.Savisaaras dabar iš viso yra įtariamas dėl keturių kyšio paėmimo atvejų, pinigų plovimo dideliu mastu ir slapta Centro partijai paaukotų pinigų priėmimo, nurodė prokuratūra.

E.Savisaaro vadovaujama opozicinė Centro partija yra palaikoma daugiausia rusakalbių. Meras ne kartą tvirtino, kad yra nekaltas ir kad jam keliami įtarimai yra politinio pobūdžio.


Šiame straipsnyje: TalinasMeraskorupcijakaltinimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių