Taline policija sulaikė Suomijoje pabėgusį psichikos ligonį

  • Teksto dydis:

Taline policijos patrulis antradienį vakare sulaikė jaunuolį, kuris prieš kelias dienas pabėgo iš psichiatrijos klinikos Suomijoje ir, suomių policijos duomenimis, yra pavojingas ir sau, ir aplinkiniams.

Pasak Pehjos prefektūros kriminalinio vadovo Urmeto Tambre (Urmeto Tambrės), policija vyrą sulaikė po to, kai atidus praeivis pagalbos centrui pranešė Koplio gatvėje pastebėjęs žmogų, panašų į asmenį nuotraukose, kurias skelbė žiniasklaida.

„Į įvykio vietą patikrinti informacijos buvo išsiųsti du policijos patruliai, kurie 20 val. 20 min. sulaikė suomių policijos ieškomą žmogų. Vyras sulaikomas nesipriešino“, – sakė U.Tambre.

Policija dėkoja visiems, kas operatyviai pranešė apie to vyro buvimo vietą. „Šitie pranešimai buvo labai naudingi. Policija sulaukė daug skambučių ir didele dalimi dėl jų vyrą pavyko sulaikyti per 20 minučių. Aš labai džiaugiuosi, kad žmonės buvo dėmesingi. Atrodė, kad į Talino gatves išėjo iškart daugybė papildomų patrulių“, – pažymėjo U.Tambre.

Sulaikytu jaunuoliu toliau rūpinsis Suomijos policija.

Kaip anksčiau pranešė suomių naujienų agentūra STT, šeštadienį ryte iš Niuvaniemio psichiatrijos klinikos Kuopijo mieste pabėgo 1994 metais gimęs Toivo Jouko Puranenas (Toivas Joukas Puranenas), kuris, policijos duomenimis, yra labai pavojingas ir sau, ir kitiems.

Naujienų agentūra STT pranešė, kad T.J.Puranenas išvyko į Estiją. Suomijos policininkai perdavė informaciją, kur galėtų būti ieškomas asmuo.

Prieš dvejus metus išrašytas iš psichiatrijos ligoninės T.J.Puranenas peiliu mirtinai subadė vidutinio amžiaus moterį.

Rytų Suomijos policijos vyresnysis inspektorius Juha Korhonenas sakė, kad T.J.Puraneno ligos sunkėjimo rizika jam nevartojant vaistų didėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių