Talibanas pradėjo didelį Afganistano miesto puolimą

  • Teksto dydis:

Talibano kovotojai pirmadienį ryte pradėjo koordinuotą Afganistano šiaurės rytinio Kundūzo miesto puolimą, pranešė pareigūnai.

Provincijos gubernatoriaus atstovas Mahmoodas Danishas (Mahmudas Danišas) sakė naujienų agentūrai AFP, kad talibai paryčiais pradėjo miesto puolimą keturiomis kryptimis.

Vyriausybės pajėgų sraigtasparniai atakavo kovotojus iš oro, mėgindami atremti puolimą, surengtą likus parai iki prezidento Ashrafo Ghani (Ašrafo Ganio) susitikimo su galingosiomis šalimis per didelę donorų konferenciją Briuselyje.

„Talibanas naudoja civilių namus kaip priedangą“, – sakė M. Danishas ir pridūrė, kad kovotojai įsiveržė į miesto pietinę dalį netoli Kundūzo regioninės ligoninės.

Pasak jo, vyriausybės pajėgos, palaikomos aviacijos, veikia visame mieste ir išvarė kovotojus iš vieno rajono.

Policijos koordinavimo biuro Kundūze vadovas Mohammadullah Bahejas (Mohamadula Bahedžas) sakė, kad jo pajėgos su Talibano kovotojais grumiasi miesto pakraščiuose.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas (Zabihula Mudžahidas) sakė, kad Talibanas užėmė kelis patikros postus Kundūze. Jis tvirtino, kad talibai nukovė daug karių ir daro „sparčią“ pažangą.

„Šiandien paryčiais mūsų modžahedai pradėjo puolimą Kundūzo mieste keturiomis kryptimis“, – sakoma Z. Mujahido pranešime.

„Taip pat užėmėme keturis svarbius policijos patikros postus. Dabar modžahedai yra įžengę į Seh Darako, Puchti Maidano ir Spin Zar Čamano (rajonus) Kundūzo mieste, – pridūrė jis. – Darome sparčią pažangą – nukauta ir sužeista daug priešo pajėgų karių, o kiti tuojau gali sprukti, nes yra išblaškyti.“

Šį miestą Talibanas buvo užėmęs pernai rugsėjį – tai buvo pirmas kartas nuo sukilimo pradžios prieš 15 metų, kai talibai užėmė didelį urbanizuotą centrą. Tąsyk po kelių dienų vyriausybinės pajėgos miestą susigrąžino, bet Kabulo kontrolė šiame mieste nuo to laiko buvo netvirta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
o kur jankiai pasaulio gelbetojai palike savo menamus draugus vienus zinodami kad taip bus nors jankiu laukia dar daugelis isbandymu pasaulio gelbejime ir apsaugant planeta nuo kitu civilizaciju invazijos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių